Директорът на университетската болница „Света Марина“ във Варна д-р Силва

...
Директорът на университетската болница „Света Марина“ във Варна д-р Силва
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Шефката на Св. Марина“ във Варна скри подписка на медсестрите срещу Кирил Петков

Директорът на университетската болница „ Света Марина “ във Варна доктор Силва Андонова скри подписка на медсестрите против неналичието на дофинансиране в здравната система и заплаши подчинените си с уволняване. Това разкри пред Lupa.bg Мая Илиева, ръководител на Синдиката на медицинските експерти.



„ Имаме още един сходен сигнал. Той е от Първа градска в София. Там заканите са пристигнали от страна на основната медсестра “, изясни синдикалистът.

По думите й единствено за два дни са се подписали над 4000 нейни сътрудници. Подкрепят ги и отпътували за чужбина медицински експерти.



„ Премиерът в оставка Кирил Петков, здравният министър Асена Сербезов и общественият министър Георги Гьоков на 1 април дадоха обещание, че най-ниската заплата на медсестрите ще стане 1500 лева, а на лекарите – 2000 лева Това обаче не се случи. Затова желаеме да има дофинансиране от страната. Искането си ще внесем в идващото Народно събрание “, изясни Мая Илиева и добави, че в случай че не бъдат чути сътрудниците й ще спрат да работят откакто минат изборите. Именно по тази причина директорката на варненската „ Света Марина “ скри подписката и заплаши сътрудниците си с уволнения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР