Директорът на Уилям Бърнс е в турската столица Анкара, за

...
Директорът на Уилям Бърнс е в турската столица Анкара, за
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ на среща с руския си колега: Ядрените оръжия и US затворниците


Директорът на Уилям Бърнс е в турската столица Анкара, с цел да беседва с сътрудника си от съветското външно разузнаване Сергей Наришкин, съобщи представител на Белия дом, представен от “Ройтерс ”.

Бърнс би трябвало да съобщи обръщение на Наришкин за последствията при положение на каквато и да било приложимост от на нуклеарни оръжия в Украйна.

" Той не води никакъв тип договаряния. Не разисква намирането на решение за войната в Украйна ", означи американският чиновник, поискал анонимност.

Той и добави, че Бърнс ще повдигне и въпроса за в Русия американци.

За американско-руския контакт в Турция пръв заяви съветският вестник " Комерсант ". Изданието се базира на неназован източник, съгласно който в диалозите в Турция ще взе участие Сергей Наришкин, шефът на службата за външно разузнаване на Русия (СВР).

" Бяхме извънредно открити по отношение на обстоятелството, че разполагаме с канали за връзка с Русия за преодоляване на рисковете, в това число на нуклеарните, както и на тези за стратегическата непоклатимост ", сподели представителят на Белия дом и добави, че Украйна е била известена авансово за визитата на Бърнс.

По-рано този месец се появи новината, че американският консултант по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан е взел участие в поверителни диалози с високопоставени съветски публични лица, чиято цел е била отбягване на риска от по-широкомащабна война поради Украйна.

От Държавния департамент на Съединени американски щати оповестиха, че скоро ще има среща сред представители на Вашингтон и Москва, на която ще бъде разисквано подновяването на инспекциите по Договора за понижаване на стратегическите нападателни оръжия, които бяха прекратени още преди съветската инвазия в Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР