Директорът на училището в Перущица: Моята вина е най-голямаМайката на

...
Директорът на училището в Перущица: Моята вина е най-голямаМайката на
Коментари Харесай

Майката на детето с изгаряния по краката: Недопустимо е! Да се хвърля ежедневно жар от котела в двора

Директорът на учебното заведение в Перущица: Моята виновност е най-голяма
Майката на момичето, което е с изгаряния по краката, откакто игра в двора на учебно заведение „ Петър Бонев “ в Перущица е възмутена от случилото се с детето ѝ. Тя дефинира случката като „ неприемлива “ в двор, където играят деца като акцентира, че това е втори сходен случай за година.

„ Според Вас, кой би трябвало да поеме отговорност, за следния случай? Вчера на 01.12.21г., изпращаме синът ни Александър Тотов, жив и здрав на учебно заведение. Към 10 часа, се обаждат на брачният партньор ми, че Александър си е изгорил двете крачета, в необезопасена зона, на която се изхвърля всекидневно плам от котела в постройката. Той не знаейки за нея пада и се възпламеняват обувките и чорапите на детето ни. В разследване на което има изгаряне 2-3 степен. Това е неприемливо в двора на учебното заведение, където децата играят, да се случва всичко това! Това е втори случай в границите на една образователна година “, написа разтревожената майка.

Регионалното ръководство на образованието в Пловдив е назначило инспекция.

Дано детето се оправи ! Това се моли шефът на главно учебно заведение " Петър Бонев " в Перущица Бойко Иванов, написа „ 24 часа “.

„ Разбирам гнева на родителите. В такива случаи те не оневиняват никого, тъй като са си поверили децата на нас и ние сме длъжни да ги пазим “, сподели смутен Иванов, който е с огромен педагогичен и административен опит.

По думите му през вчерашния ден, на 1 декември, в огромното междучасие децата били пуснати за отдих. Заради пандемията класовете били разпределени на зони. Няколко възпитаници дружно с 5-класника Александър Тотов отишли в задния двор на учебното заведение, където огнярят изхвърлял пепелта от котела.

„ Едно от децата почнало да я прескача. Направил го един-два пъти и на третия не могъл и паднал в самата пепел. Отдолу обаче е имало плам, която запалила чорапките му. Петокласникът почнал да ги смъква, само че крачетата му обгорели “, разказа шефът. Веднага потърпевшото дете било заведено при здравната сестра в учебното заведение, която му превързала раните.

Според шефа параджията на учебното заведение е позволил немарливост, като не е хвърлил вода върху пепелта от пелетите.

" Училищният ни двор е огромен и в задната част, където не вървят възпитаници, е отредено място за пепелта. Но белята към този момент е реалност. Самият параджия си призна виновността. Той е от 4 година на работа при нас и е виновен човек. Спазва трудовата дисциплинираност ", сподели шефът.

Той признава, че неговата виновност е най-голяма, тъй като като началник би трябвало да се грижи за образователния развой и за организацията в учебното заведение.

Просветният инспекторат в Пловдив към този момент е назначил инспекция.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР