Директорът на турнира по тенис в Ротердам - Рихард Крайчек,

...
Директорът на турнира по тенис в Ротердам - Рихард Крайчек,
Коментари Харесай

Григор играл болен срещу Федерер

Директорът на шампионата по тенис в Ротердам - Рихард Крайчек, изясни какви са били проблемите на Григор Димитров във финала с Роджър Федерер. Швейцарецът надигра хасковлията с 6:2, 6:2, само че във втория сет изглеждаше, че българинът изпитва физически проблеми. Оказва се, той е бил болен, само че Крайчек му благодари, че е довършил днешния дуел

Миналата нощ той се разболя, явно, не беше на 100 % през днешния ден - изясни холандецът Крайчек , първенец на „ Уимбълдън “ през 1996 година - Той няколко пъти ми се извини за това. Благодарих му, че доигра финала. Това е класа.

Димитров сподели след мача: Срещу Роджър в актуалната форма, в която се намира той, не може да играеш на по-малко от 100 %.

Той игра на край номер 15 в кариерата си, като завоюва 196 875 евро от наградния фонд и 300 точки за международната класация. Българинът ще се завърне под номер 4 в света в понеделник, а Федерер ще оглави международната класация.

Швейцарецът завоюва трета купа в Ротердам и 97-а в кариерата си.

Тази седмица беше невероятна, моята цел беше да стигна до полуфиналите, а завоювах шампионата и съм необикновено благополучен – сподели Федерер . - Това сигурно е една от седмиците в живота ми, която в никакъв случай няма да не помни. Спечелих 97-ма купа и се завръщам като номер 1 в света, което е необикновено. Очаквах да бъде сложен мач. Григор е страховит състезател и страховит състезател. Представя се супер в последните месеци. Мислех, че няма да печеля с подобен резултат, само че той наподобява имаше някакъв проблем. Успях да играе тенис по метода, по който желая и съм доста благополучен.
Швейцарецът се приближи на 12 трофеи от Джими Конърс (САЩ), който е начело  във безконечната класация по извоювани титли със 109.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР