Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е на посещение в Либия

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е на посещение в Либия
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ изненадващо се озова в Куба

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е на посещаване в Либия през днешния ден – месец, откакто либиец, обвинен за атентата в Локърби, беше екстрадиран в Съединените щати, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е първата по рода си аудиенция след нападението против консулството на Съединени американски щати в Бенгази през 2012 година, при което бяха убити четирима души, в това число дипломат Кристофър Стивънс.

" Премиерът Абделхамид Дбейба се срещна с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс в Триполи през днешния ден " в наличието на либийската външна министърка Наджла ал Мангуш и шефа на либийското разузнаване Хюсеин ал Айеб, заяви пресслужбата на либийското държавно управление във " Facebook ".

Тя добави, че на срещата Бърнс, шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ от март 2021 година, е " подчертал нуждата от развиване на съдействието сред двете страни в региона на стопанската система и сигурността ".

Правителството на Дбейба е прието от Организация на обединените нации, само че легитимността му се оспорва от съперничещия лагер в Източна Либия. В средата на декември то екстрадира в Съединени американски щати Абу Агила Мохамад Масуд Хеир ал Марими, обвинен по отношение на бомбения атентат против аероплан на самолетна компания " Пан Ам " над Локърби, Шотландия, през 1988 година при който починаха 270 души, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР