Директорът на ЦРУ Майк Помпейо очаква Русия да продължи да

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпейо очаква Русия да продължи да
Коментари Харесай

ЦРУ: Русия се опитва да се намеси в междинните избори в САЩ, Китай също е заплаха

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо чака Русия да продължи да се намесва в задгранични избори, вземайки на прицел междинните избори за Конгрес в Съединени американски щати, написа английският в. " Гардиън ".

Помпейо сподели, че не е забелязал " доста понижаване " на съветската интензивност и е угрижен за изборите за двете камари на Конгреса през ноември. " Напълно чакам, че те ще продължат да се пробват и да вършат това, само че съм убеден, че Америка ще може да създаде свободни и почтени избори и че ние ще отвърнем по задоволително мощен метод, тъй че въздействието им върху нашите избори да не бъде огромно ", съобщи той в изявление за Би Би Си.

ЦРУ стигна до заключението, че Русия се е намесила в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, само че американският президент Доналд Тръмп отхвърля следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър като " лов на вещици ". Белият дом е упрекван, че не приема съществено съветската опасност и не подхваща ответни ограничения, отбелязва " Гардиън ". Все отново Помпейо, който е един от съдружниците на Тръмп, разпитани от Мълър, до известна степен се оправя сполучливо с тази политическа акробатика.

Говори се, че той е един от любимците на президента в държавното управление и спомага да не се стига до същото равнище на разногласия като с ФБР. Помпейо е апетитен като възможен заместител на държавния секретар Рекс Тилърсън, в случай че той се отдръпна. Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ съобщи в изявлението, че макар съдействието в битката с тероризма счита Русия на първо място за съперник и че съветските опити за подривна активност в Европа и Съединени американски щати не са намалели изключително.

Той отхвърли трансформиралата се в сензация книга на Майкъл Улф " Огън и гняв: в Белия дом на Тръмп ", подхранила спекулации за психическото здраве на Тръмп, определяйки това като " неуместно ". Едно от най-големите провокации за сигурността, пред които са изправени Белият дом и Централно разузнавателно управление на САЩ, е нуклеарната стратегия на Северна Корея. Помпейо сподели в тази връзка, че Тръмп и висши чиновници си дават сметка, че възможна война може да докара до огромни опустошения и загуба на човешки животи, само че що се отнася до сюжетите за премахване на севернокорейския водач Ким Чен-ун или възпрепятстването на способността му за изстрелване на нуклеарни ракети, " са вероятни доста неща ", показва " Гардиън ".

Тръмп употребява във връзка с Ким думи като " огън и гняв " и " дребния човек ракета ", пораждайки страхове, че може да провокира спор поради персонална неприязън. Помпейо обаче съобщи: " Когато видите езика, който президентът избира да употребява, има доста публики за него... и аз ви убеждавам, че Ким Чен-ун схваща посланието, че Америка е сериозна. " Китай е също толкоз огромна опасност за Съединените щати, колкото и Русия, предизвести шефът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Майк Помпейо, представен от Би Би Си.

В изявление за английското публично радио и телевизия Помпейо сподели, че китайските опити за оказване на скрито въздействие върху Запада са също толкоз притеснителни, колкото и съветската подривна активност. Китай обаче разполага с " доста по-големи благоприятни условия " за осъществяване на такива скрити интервенции, в сравнение с Русия, акцентира той. Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ прикани западните страни да положат повече взаимни старания за противодействане на китайските опити за практикуване на въздействие върху тях като цяло. " Наблюдаваме доста целенасочени старания за открадване на американска информация и за напълване на Съединените щати с шпиони - с хора, които да работят за китайското държавно управление против Америка ", предизвести той. Помпейо уточни, че Китай внедрява свои сътрудници в американската просветителна и здравна система, както и в корпоративните среди. " Това важи и за други елементи на света... в това число Европа и Англия ", акцентира той.

Помпейо предизвести, че Русия евентуално ще се намеси в изборите за Конгрес в Съединени американски щати през ноември. " Не съм видял доста понижение на техните действия ", сподели той, визирайки хипотетичната съветска интервенция в президентските избори в Съединените щати през ноември 2016 година Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ увери, че Русия не е серпантина да се меси във вътрешните работи на Съединени американски щати, и предвижда, че тя по всяка възможност ще се опита да повлияе на изхода от идните избори за Конгрес. " Убеден съм обаче, че Америка ще е в положение да (организира) свободни и обективни избори, както и че ние ще успеем да отблъснем (руските намеси) задоволително ефикасно, с цел да нямат те съществено отражение върху нашите избори ", даде да се разбере Помпейо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР