Директорът на ЦРУ Майк Помпео, който бе номиниран за поста

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпео, който бе номиниран за поста
Коментари Харесай

Тайни преговори САЩ - Северна Корея на много високо ниво

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, който бе номиниран за поста държавен секретар на Съединени американски щати, е бил на скрито посещаване в Северна Корея по време на великденските празници и се е срещнал с Ким Чен-ун. Това написа в. "Вашингтон пост ", базирайки се на двама осведомени източници.

Целта на срещата сред един от най-доверените пратеници на Доналд Тръмп и властническия водач на азиатската страна е била да се положат основи за директни договаряния сред Тръмп и Ким за севернокорейската нуклеарна стратегия.

Защо Тръмп смени Тилърсън с Помпео

Американският президент съобщи във вторник, че с Пхенян са били извършени договаряния на "много високо равнище ".в опит да уредят среща на върха сред него и севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Ние също започнахме да приказваме непосредствено със Северна Корея, сподели той по време на фотосесия с японския министър председател Шиндзо Абе.

"Водихме договаряния на извънредно високи равнища... и се надяваме, че ще се случат хубави неща ", сподели Тръмп. Той добави, че "в последна сметка са значими резултатите, а не фактът, че мислим да организираме среща или самото й осъществяване ".

Защо се срещат Ким и Тръмп, ще има ли война

Тръмп съобщи още, че двете Кореи имат "благословията му " да договарят "за слагане на завършек на войната ". С това той загатна, че на срещата сред Ким Чен-ун и южнокорейския президент Мун Дже-ин може да се разиска възможен кротичък контракт, който да размени примирието, поставило завършек на военните дейности на полуострова през 1953 година

Потвърдено: Ким Чен-ун е бил в Пекин

Пет са местата, които се обмислят за осъществяване на срещата, посочи американският президент и добави, че тя ще е същинска опция "за уреждането на един международен проблем ".

"Ще имаме договаряния с Ким доста скоро. Това евентуално ще стане при започване на юни или преди този момент, в случай че всичко върви добре ", съобщи той в частната си резиденция в Мар-а-лаго.

Тръмп обаче позволи опцията "не всичко да мине добре и тези договаряния да не се състоят ".

"Бих желал да поздравя Доналд за куража " да одобри поканата на Ким Чен-ун за среща лице в лице, съобщи японският министър председател, представен от Асошиейтед прес. Той добави, че тактиката на Съединени американски щати и Япония да окажат "максимален напън " върху Пхенян се е оказала сполучлива.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР