Директорът на ЦРУ Майк Помпео каза, че руската намеса в

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпео каза, че руската намеса в
Коментари Харесай

Руската намеса в изборите в САЩ не е повлияла на резултата, каза шефът на ЦРУ

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео сподели, че съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година не е повлияла върху резултата от гласуването, предадоха " Ройтерс " и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция. " Оценката на разследващата общественост е, че съветската интервенция не е оказала въздействие върху резултата от изборите ", съобщи Помпео.

Думите му влязоха в несъгласие с изказванията на разследващите служби в Съединени американски щати от януари. Тогава те обявиха, че не са оценявали по никакъв метод въздействието на съветската акция върху резултата от вота, само че прибавиха, че задачата е била да се повлияе на възможностите на президента Доналд Тръмп. На конгрес за сигурността във Вашингтон кореспонденти попитаха Помпео, който поддържаше Тръмп по време на акцията, дали може да каже с безспорна сигурност, че не е оказвано въздействие върху резултатите. " Да, оценката на разследващата общественост е, че съветската интервенция, която се реализира, не се е отразила на изхода. "

Най-високопоставеният демократ в комисията по разузнаване на Камарата на представителите на американския Конгрес Адам Шиф разкритикува Помпео за това изявление. " Бях надълбоко отчаян да науча, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Помпео е декларирал, че разследващата общественост е открила, че съветската интервенция в нашите избори не е повлияла върху резултата. Всъщност разследващата общественост не е установявала сходно нещо, нито би могла ", съобщи Шиф. Впоследствие пиар отделът на Централно разузнавателно управление на САЩ разгласява известие, съгласно което оценката на разследващата общественост " не се е трансформирала " от януари насам.

Помпео също по този начин по време на форума, че групировката " Ислямска страна " е в положение да провежда и извърши нахлуване против Съединени американски щати, вероятно като смъкна аероплан, даже откакто беше изтласкана от сирийския град Ракка, показва " Асошиейтед прес ". Малко по-рано някои медии разпространиха думи на американски представител, съгласно който джихадистите готвят " нов 11 септември ", само че Белият дом не разяснява изявленията.

По думите му Съединени американски щати са застрашени и от други въоръжени групировки. " Способността на " Ислямска страна " за реализиране на външна интервенция остава ", сподели той. " Но не бих споделил, че тя е единствената. " Ал Кайда на Арабския полуостров " от дълго време заявяваше такава задача, която включва свалянето на търговски аероплан, пътуващ за западна страна. Със сигурност включително биха могли да бъдат Съединени американски щати ", съобщи Помпео.

Той сподели също по този начин, че Северна Корея е на месеци от рационализиране на своя капацитет за нуклеарно оръжие. Според него обаче има разлика сред способността за изстрелване на нуклеарна ракета и опцията за произвеждане на огромно количество ядреноделими материали и създаване на боеприпас от сходни оръжия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (574)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР