Директорът на ЦРУ Майк Помпео е създал добра връзка със

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпео е създал добра връзка със
Коментари Харесай

Доналд Тръмп потвърди: Шефът на ЦРУ е бил на тайно посещение в Северна Корея

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео е основал добра връзка със севернокорейския водач Ким Чен-ун по време на срещата им предходната седмица. Това съобщи в Туитър американският президент Доналд Тръмп и по този начин удостовери информацията за скрито посещаване на номинирания за държавен секретар Помпео в Пхенян. Изненадващото посещаване е първият контакт на толкоз високо ниво сред Съединени американски щати и Северна Корея от 2000 година. Визитата на Майк Помпео предшества предстоящата невиждана среща на върха сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун през юни.

Mike Pompeo met with Kim Jong Un in North Korea last week. Meeting went very smoothly and a good relationship was formed. Details of Summit are being worked out now. Denuclearization will be a great thing for World, but also for North Korea!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 18 април 2018 година  © Българска телеграфна агенция / Архив
Подробностите за срещата на върха се прецизират, заяви в туит Доналд Тръмп и по този начин удостовери изявленията в няколко американски медии за тайното посещаване на Майкс Помпео. Посещението в Пхенян се е състояло откакто шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ към този момент беше номиниран за държавен секретар на мястото на освободения Рекс Тилърсън.

Очаква се през идващите седмици Помпео да бъде утвърден за поста първи посланик от следения от републиканците Сенат. За визитата му в Пхенян, обаче, не се знае доста.
Ерик Талмидж - началник на бюрото на Асошиейтед прес в Пхенян: " Нямаме информация какво се е случило в Пхенян, какъв брой дълго е бил тук Помпео, какво е обсъждано. Но това е доста натурален ход за човек на подобен пост, това е като авангард преди същинската среща на върха ".
Съединените щати нямат дипломатически връзки със Северна Корея. Последната високопоставена американска аудиенция е на Мадлин Олбрайт за среща с Ким Чен-ир. Китай приветства новината за американско посещаване в Пхенян.

Хуа Чунин - представител на Министерство на външните работи на Китай: " Приветстваме началото на пряк контакт и разговор сред Съединените щати и Северна Корея. Както гласи поговорката - едно положително начало значи на половина свършена работа. "
Миналият месец Тръмп изненада светът като одобри среща със севернокорейския водач Ким чен-ун. Има доста спекулации за мястото на диалозите - демилитаризираната зона сред Северна и Южна Корея, азиатска страна или неутрална европейска страна.

Преди това, обаче, другата седмица ще се състои среща на върха Между Северна и Южна Корея, за която Доналд Тръмп разгласи, че е дал благословията си по време на посещаване на японския министър председател Шиндзо Абе във Флорида.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР