Директорът на ЦРУ Джина Хаспел е заминала за Турция, за

...
Директорът на ЦРУ Джина Хаспел е заминала за Турция, за
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ е в Турция заради смъртта на Джамал Хашоги

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспел е отпътувала за Турция, с цел да взе участие в следствието на гибелта на саудитския публицист Джамал Хашоги в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул.
По-рано американският президент Доналд Тръмп разгласи, че в Саудитска Арабия и Турция се намират представители на американските специфични служби, които би трябвало да озвучат своята версия на случилото се, съобщи БГНЕС.
На 2 октомври известният със своите критически изявления по връзките на саудитските управляващи публицист Хашоги изчезна безследно след посещаване на генералното консулство на своята страна в Истанбул. Той е отишъл там, с цел да получи документи за оформяне на брака си с турска гражданка. След няколко дни турската полиция стартира следствие на неговото изгубване.
В събота саудитските управляващи оповестиха, че Хашоги е умрял вследствие на спор в генералното консулство. Това самопризнание провокира потрес в богатото на нефт кралство и докара до доста рецензии от чужбина, в това число се заприказва за отвод от покупка на саудитски нефт и прекъсване на оръжейните доставки на западните страни за Рияд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР