Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Уилям Бърнс снощи заяви,

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Уилям Бърнс снощи заяви,
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ: Бунтът на Пригожин извади на показ вредите, които Путин причини на Русия

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) Уилям Бърнс нощес съобщи, че въоръженият протест на Евгений Пригожин е посочил корозивния резултат върху Русия на войната в Украйна на президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

" Поразително е, че дейностите на Пригожин бяха предшествани от язвително обвиняване против лъжливата аргументация на Кремъл за нахлуването в Украйна и метода на водене на войната от съветското военно управление ", съобщи Бърнс, който е някогашен дипломат на Съединени американски щати в Москва. Той сподели това в своя лекция пред английската фондация " Дичли " в Оксфордшир, Англия.

" Въздействието на тези думи и дейности ще продължи за известно време и ще бъде блестящо увещание за корозивния резултат на войната на Путин върху личното му общество и личния му режим ", сподели още той.

Бърнс дефинира протеста като " въоръжено предизвикателство към съветската страна ", само че съобщи, че той е " вътрешна работа, в която Съединени американски щати не са имали и няма да имат никакво присъединяване ".

Според шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ недоволството в Русия от войната в Украйна е опция за рекрутиране на шпиони, която се отдава един път на потомство.

" Това неодобрение основава опция за нас в Централно разузнавателно управление на САЩ, която се появява един път на потомство - всъщност ние сме работа за събиране на информация от хората. Няма да пропилеем тази опция ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Бърнс сподели още, че цялостното спиране на икономическите връзки с Китай би бил малоумен ход, като се има поради дълбоката икономическа взаимнозависимост, тъй че Съединени американски щати би трябвало да се опитат да диверсифицират своите вериги за доставки.

" Китай е единствената страна, която има желание да промени интернационалния ред и в същото време от ден на ден разполага с икономическата, дипломатическата, военната и софтуерната мощност да го направи ", съобщи Бърнс.

" В днешния свят никоя страна не желае да се окаже подвластна на " едноличен картел " за сериозни минерали и технологии ", сподели той. " Отговорът на този проблем не е да се да се откъснем от стопанска система като китайската, което би било неуместно, а рационално да понижим риска и да диверсифицираме, като осигурим устойчиви вериги за доставки, защитим софтуерното си преимущество и влагаме в индустриален потенциал ", добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР