Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ предупреди да не се подценяват амбициите на Китай спрямо Тайван

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Уилям Бърнс предизвести да не се подценяват упоритостите на китайския президент Си Цзинпин по връзки на Тайван , при все това Си наподобява отрезвен от слабото показване на съветските военни в Украйна, съобщи Ройтерс.

Бърнс съобщи, че според разследващите сведения на Съединени американски щати Си е наредил на своите военни да бъдат подготвени да извършат инвазия в самоуправляващ се Тайван до 2027 година

" Това не значи, че той е решил да извърши инвазия през 2027 година или някоя друга година, само че демонстрира какъв брой съществени са неговите целеустременост и упоритост ", сподели Бърнс на събитие в Джорджтаунския университет във Вашингтон.

Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ означи, че китайският водач евентуално е сюрпризиран и обезверен и се пробва да извлече поучения от " много слабото показване " на съветските въоръжени сили и техните оръжейни системи в Украйна.

Русия и Китай подписаха съглашение за партньорство " без ограничавания " през февруари предходната година - малко преди съветските сили да нахлуят в Украйна - и икономическите им връзки претърпяват подем, до момента в който връзките на Русия със Запада линеят, отбелязва Ройтерс.

В изявлението си Бърнс дефинира Китай като " най-голямото геополитическо предизвикателство ", пред което са изправени през днешния ден Съединени американски щати.

Отношенията сред Китай и Съединени американски щати, двете най-големи стопански системи в света, напоследък са напрегнати. Те имат несъгласия по голям брой тематики - от Тайван през положението на човешките права в Китай до военната интензивност на Пекин в Южнокитайско море.

Пред аудиторията в Джорджтаунския университет Бърнс предвижда, че идващите шест месеца " ще са решаващи " за Украйна, където Москва бележи от ден на ден триумфи през последните седмици.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ сподели също, че иранското държавно управление е все по-несигурно при ситуацията в страната. Той приветства смелостта на иранските дами, излезли на митинги, откакто " търпението им се е изчерпало ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР