Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс

...
Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ се срещна с ръководителя на руското външно разузнаване в Анкара

Директорът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) Уилям Бърнс е в Анкара, с цел да беседва със своя сътрудник от съветското разузнаване, с цел да насочи обръщение за следствията от потреблението на нуклеарни оръжия от Русия, сподели чиновник на Белия дом в понеделник, представен от Ройтерс.

" Той няма да води никакви договаряния. Той няма да разисква споразумяване на войната в Украйна ", сподели служителят, поискал анонимност, добавяйки, че Бърнс също ще повдигне въпрос за случаите на арестувани американци в Русия.

Американско-руските контакти в Турция бяха обявени за първи път от съветския вестник " Комерсант ". Той цитира неидентифициран източник, който твърди, че Сергей Наришкин, началник на съветското външно разузнаване, ще участва на договарянията.

Връзките сред Вашингтон и Москва се утежниха до най-лошото си равнище от десетилетия, откогато Русия стартира нашествието си в Украйна през февруари. Заплахите на съветския президент Владимир Путин за потребление на нуклеарни оръжия във войната в Украйна подхраниха опасенията за ескалация, напомня Ройтерс.

Този месец се появиха вести, че съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан е взел участие в поверителни диалози с високопоставени съветски чиновници, целящи да понижат риска от ескалация на войната в Украйна, осведоми Ройтерс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР