Директорът на театъра във Враца Анастас Попдимитров ще съди главния

...
Директорът на театъра във Враца Анастас Попдимитров ще съди главния
Коментари Харесай

След поредната лъжлива статия: Директорът на врачанския театър Анастас Попдимитров съди шефа на „Конкурент“ Гошо Синдика /снимки/

Директорът на театъра във Враца Анастас Попдимитров ще съди основния редактор на замиращия вестник „ Конкурент “ Георги Александров, по-известен като Гошо Синдика, стана ясно на конференция през днешния ден.
Повод за срещата с медиите на Анастас Попдимитров и зам.-директорът на институцията инж. Донева бе следващата манипулативна обява, която се появи тази заран в „ Конкурент “.
Според написаното в нея, един от претендентите за шеф на театъра във Враца - Валентин Гиясбейли, е получил отвод за достъп до информация, обвързвана с институцията. Според писаниците на Гошо Синдика, шефът на врачанския спектакъл Анастас Попдимитров „ не съблюдава законите в страната и саботира опитите му да се запознае с активността, потенциала и опциите за естествена активност на храма на Мелпомена във Враца “.
По думи на Попдимитров сходен отвод не е имало. Според актуалният шеф, Валентин Гиясбейли на 20 май и 21 май /събота и неделя/ желал да му бъде обезпечен достъп до институцията, с цел да види от вътрешната страна постройката, защото за пръв път идвал в града и виждал театъра, за който е претендент за шеф. Първият ден разговарял със зам.-директорът инж. Донева, която обяснила, че сега не е допустимо да му бъдат показани пространствата в театъра, защото на всички подиуми вървели подготовки поради течащия Фестивал на дребните театрални форми.
В неделя мераклията да седне на стола на Попдимитров засипал инж. Донева със смс-и, в които още веднъж упорствал да прегледа постройката, а малко по-късно позвънил на Анастас Попдимитров, като диалогът се провел на високоговорител пред 7 души. Гиясбейли още веднъж настоял да види постройката, като пояснил, че става дума за канцелариите, само че шефът обяснил, че все още достъпът до тях е стеснен, защото е почивен ден и нямат ключове от всички пространства. Попдимитров поканил претендента за неговия пост да посети театъра още веднъж след 24 май, когато напрежението към културната институция не е толкоз огромно и ще му бъде обърнато внимание, с цел да прегледа това, което желал. И Валентин Гиясбейли се съгласил.
„ В този диалог ставаше думи единствено за това, че той желае да види канцелариите и той е записан “, безапелационен е Анастас Попдимитров.
През това време обаче, по думи на Попдимитров, основният редактор на изчезващия и цялостен с неистини „ Конкурент “ му направил изявление по какъв начин му е бил отхвърлен достъп до театъра, за който той е претендент за шеф.
„ Последвали недоволства до Министерството на културата, в които той безусловно преднамерено лъже за диалога, за което театърът ще заведе дело на този човек, с цел да разбере, че когато едно начинание стартира с неистина и операции, то в никакъв случай не стига до добър край. Ще заведем дело на претендента за шеф на театъра за клеветите, лъжите и операциите, които е написал в своя сигнал, както той го е нарекъл до Министерството на културата, който беше подпечатан услужливо от въпросната медия “, добави шефът на врачанския спектакъл.
След този сигнал от министерството за повторно му дали същите документи, които желал, дружно с репертоарния проект и оставали две точки, които театърът да извърши – каква е кубатурата на сцените, каква марка, какъв модел и каква мощ са безусловно всички прожектори в театъра, същото и за озвучителната и климатичната техника.
„ Ние несъмнено ще му предоставим тази информация, доколкото се съхранява при нас “, безапелационен е шефът на културната институция.
„ По-натам във въпросната публикация се изреждат още много неистини. В нея на десетина места въпросният жител е написал „ изпълняващият активността шеф “, което е толкоз дребна задявка, колкото е малък и този, който я е написал “, разяснява още Анастас Попдимитров, показвайки трудовия си контракт, съгласно който от октомври 2021 години точно той е шеф на ДКТ-Враца до заемане на длъжността след конкурс, какъвто към момента няма.
„ Ще се опитам да бъда доста внимателен и акуратен, с цел да не се подведа, да стигна до равнището на това, което нормално написа този човек, който, забележете, 6 години работи тук, откакто беше изпъден от медията си. Дойде помоли се и му дадохме опция да работи тук и да храни фамилията си “, описа Попдимитров.
Според обявата от сутринта, са открити нарушавания в осъществяването на социална поръчка за закупуването на длъжностен микробус, което шефът също опроверга, като показа и документ за това от АДФИ. За това „ ще бъде заведено дело, само че този път на пишещия тези редове, защото това е напълно неистина “. 
„ Тези въпросни десетина акта, които е изредил евентуално са някаква негова фантазия, само че както виждате на всички, на които е било препоръчано да бъдат наложени административни санкции, е отговорено, че няма задоволително доказателства или  нарушения, с цел да бъдат наложени такива “, сподели Анастас Попдимитров.
Следващото обвиняване е за забавянето на летописната книга на театъра.
„ Да пази Господ въпросният господин да ни дефинира по кое време ще си издаваме летописната книга. Тя е почнала да се работи преди 3 години – тежка и огромна като размер работа. Тя излезе по времето на Фестивала и бе показана на всички. Към това също има линк, в който господинът в действителност е сгафил, защото е поместил конфиденциална информация по отношение на финансовите средства, които не са изискани по надлежния ред, а и не биха могли да бъдат дадени, защото са част от персонални данни. Той е употребявал услугите на служителка на театъра, така че за това също ще подадем иск до съда и апропо нашият юрист към този момент работи по това “, безапелационен бе шефът на ДКТ-Враца.
„ Вечната дъвка “ за насъбраните 2.5 милиона лв. недостиг също са „ безспорна неистина и цялостна операция “, съгласно Попдимитров.
По негови думи трупата на театъра има оценка „ добра “ от Министерството на културата, а насъбраният недостиг е естествен и напълно логически за спектакъл, който работи на правилата на Народния спектакъл и с тези във Варна и Пловдив.
„ За страдание огромна част от този недостиг е насъбран по времето на коронавирус рецесията, по което аз даже не бях тук, въпреки че това няма никакво значение, защото всички носим отговорност. За да работи обикновено тази институция хората би трябвало да взимат заплати, а тези дългова са насъбрани от работните заплати на чиновниците на театъра “, сподели по още по време на конференцията Попдимитров.
„ 15 месеца културната институция е на автопилот “. По-голяма тъпота не съм чувал, само че евентуално е издирван някакъв резултат. За тези 15 месеца театърът има своите министър председатели, своите участия на фестивали. Два пъти са се нараснали приходите на театъра, има близо два пъти нарастване на феновете, и 1.6 пъти нарастване на представленията.
Театърът има своята функционалност и той я следва и съблюдава. Достатъчно дълго време съм доказвал по какъв начин може да се ръководи спектакъл. Извеждал съм този до големи висоти в интернационален и вътрешно-национален проект, с цел да се потвърждавам пред който и да било – било то и пред претендент за шеф, било то и някакъв някогашен чиновник на театъра, който апропо също е една от аргументите за един спад в публиката в този интервал, защото той отговаряше за това и вкара много порочни практики, с които до този миг с компликация съумяваме да се оправим. Наистина ще се спра дотук, тъй като в случай че кажа всичко, което знам ще се отпочне дълга война, защото аз знам доста “, безапелационен бе шефът на врачанския спектакъл Анастас Попдимитров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР