Директорът на ТД на НАП във Велико Търново Ивайло Здравков

...
Директорът на ТД на НАП във Велико Търново Ивайло Здравков
Коментари Харесай

Данъчен № 1 на Търново гостува в “Истории от моя живот”

Директорът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Велико Търново Ивайло Здравков гостува в СУ „ Вела Благоева ”, което е сред 42-те пилотни учебни заведения на Министерството на просвета и образованието, в които се подчертава на кариерната ориентировка на учащите. По тази причина в образователното заведение се учи бизнес профила „ Предприемачество “.

През есента на 2009 година в единственото учебно заведение в страната, носещо името на Вела Благоева, бе обещано начало на самодейността “Истории от моя живот “. Идеята поражда от една 20-минутна среща на Стив Джобс с абитуриенти от Станфордския университет. На нея американският бизнесмен и откривател споделя персонални истории.

Първи посетител на учебното заведение в “Истории от моя живот “ в далечната 2009 година е тогавашният кмет. Оттогава в учебното заведение по традиция гостуват редица изявени експерти в своята област, бизнесмени, академични преподаватели, политици, офицери, публицисти, даже вицепремиер и цирков актьор. Всички те споделят пред учениците своя кариерен път. Целта на самодейността е да насочи и подкрепи учащите в техния професионален избор.

Първи посетител на самодейността за 2018 година е Ивайло Здравков. Той е поканен от шефа на учебното заведение Ангел Янчев, като само служебни задължения са попречили наличието му в по-ранни издания на „ Историята “.

На срещата участваха 70 възпитаници от IX до XII клас. В качеството си на икономист, юрист и сегашен шеф на седем области в границите на териториалната дирекция, шефът срещна аудиторията със структурата и главните функционалности на приходната организация. Г-н Здравков даде редица образци от живота на видни персони и водачи, преуспели в своята област, на които се е възхищавал и от които се е учил. Той показа и забавни моменти от своя живот. Като възпитаник И. Здравков е изучавал пробно съвсем всички предмети на съветски език и акцентира, че владеенето на непознати езици е значимо изискване за всеки водач и процъфтяващ човек.

Как се става водач? Лидерите би трябвало да умеят да се провалят, след което да се изправят и да продължат напред, каквато е „ историята от живота “ на президента Линкълн. „ Сега във вашите очи учителите ви са вашите водачи, на които желаете да подражавате “, сподели шефът.
„ Човек пропуща 100 % от изстрелите, които не прави “, тези думи на хокеиста Уейн Грецки са витално кредо и на Ивайло Здравков. Според него, загубата на възторг води до неуспех. Най-мотивиращи за присъстващите възпитаници бяха „ рецептата за триумф “, дружно с рекомендацията към тях, че, с цел да си водач и сполучлив бизнесмен, не е задоволителен единствено шанс, би трябвало и здрава работа.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР