Директорът на Световната банка Аджай Банга даде ексклузивно интервю за

...
Директорът на Световната банка Аджай Банга даде ексклузивно интервю за
Коментари Харесай

Аджай Банга: Здравословното развитие на китайската икономика има важно значение за света

Директорът на Световната банка Аджай Банга даде извънредно изявление за Китайската медийна група. В него той съобщи, че Китай разполага с инфраструктура, която множеството страни нямат, а производството в страната съставлява 30% от общото произвеждане на целия свят.

Китай има съществени активи и задоволително квалифицирана работна ръка, само че също по този начин пред страната има и съществени провокации. Населението застарява, като за това би трябвало да се вземат съответните ограничения.

„ Подобно на други страни, Китай е изправен пред провокации. Вярвам, че Китай освен ще работи интензивно, с цел да промени своя модел на стопански напредък, само че и ще се оправи с измененията в демографската си конструкция. Мисля, че в дълготраен проект здравословното развиване на китайската стопанска система е от решаващо значение за останалия свят. “

Аджай Банга добави, че съдействието сред Китай и Световната банка свидетелства за бързото развиване на китайската стопанска система, насърчавайки повишението на ролята на Китай в света. „ Концепциите и опитът на Китай за зелено и стабилно развиване в железопътното и инфраструктурното строителство могат да бъдат приложени и на други места по света “, разяснява още той.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед25195Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед4642Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед16296Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед12433Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед10960Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед210141Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед107632Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед97949 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР