Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски - д-р Дечо

...
Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски - д-р Дечо
Коментари Харесай

Директорът на столичната болница „Св. Иван Рилски“ е подал молба за напускане

Директорът на столичната болница " Св. Иван Рилски " - доктор Дечо Дечев, е подал молба за овакантяване. Това удостовери доктор Дечев пред Българска телеграфна агенция, потърсен за коментар поради информация за иден митинг на работещите в лечебното заведение.

По думите му един от претекстовете в молбата му за овакантяване е неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката. Д-р Дечев сподели, че не му е оказван политически напън да подаде такава молба. Той посочи, че още няма резолюция по молбата му.

Директорът на " Св. Иван Рилски " сподели, че е изпратил писмо до Министерството на здравеопазването (МЗ) още през ноември, в което показва най-спешните за решение въпроси, свързани с активността и финансирането на болничното заведение. В писмото си, адресирано до служебния министър Асен Меджидиев, доктор Дечев показва 11 казуса, за решаването на които се постановат дейности от страна на Министерството на здравеопазването. По думите на шефа на болничното заведение към момента няма решение на всички посочени от него проблеми.  

Според доктор Дечев част от управлението на Министерство на здравеопазването евентуално е срещу станалото факт неотдавна вливане на белодробната болница " Св. София " в болница " Св. Иван Рилски ". Вливането на " Св. София " стана на 23 септември 2022 година Разрешението за новите действия, които се правят във към този момент новата болнична конструкция, е издадено на 12 декември 2022 година, добави доктор Дечев. Някои от поставените в писмото до Министерство на здравеопазването въпроси са свързани точно с активността на окрупнената болнична конструкция. 

Белодробната болница имаше милион и половина лв. просрочени отговорности и двойно повече, които не бяха в просрочие, сподели още доктор Дечев. По думите му болница " Св. Иван Рилски " със лични средства е изплатила тези отговорности. Близо 30 на 100 от личния състав на белодробната болница е напуснал преди вливането, сподели още доктор Дечев и добави, че част от работещите към този момент са се завърнали и са получили заплати, избрани по разпоредбите на " Св. Иван Рилски ". 

В болничното заведение към този момент работят 903 индивида, като всички получиха по 1000 лева коледни надбавки, добави доктор Дечев. По думите му междинната годишна лекарска заплата в „ Св. Иван Рилски “ е в диапазона 60 000 - 220 000 лева Средната месечна заплата на здравна сестра в болничното заведение е в диапазона 2500 – 6000 лева Болницата завърши предходната година с облага, сподели още той. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР