Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия професор

...
Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия професор
Коментари Харесай

Френски професор дава надежда: Препарат за малария дава надежди за лечение на COVID-19

Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни заболявания в Марсилия професор Дидие Раул е комбинирал две медикаменти, с цел да се пребори с ковид. Твърди се, че комбинацията е дала резултат при доста пациенти, написа уеб сайтът madeinmarseille.net.

Според Раул при първите пациенти на Covid-19, които той е лекувал с лекарството хлорохин, е следено бързо и дейно ускорение на техния развой на излекуване и внезапно понижаване на времето, през което те остават заразни. Хлорохинът нормално се употребява основно за лекуване на малария.

" След като китайците публикувaха резултати за лекуване на ковид с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите изследвания. Решихме да изпробваме лекуването върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам доста добре от практиката си ", отбелязва Раул (медикаментът съществува от 60 години). Той споделя, че през годините, в композиция с антибиотика азитромицин, е лекувал над 4 000 души от инфекциозни болести с него. Познава и страничните му резултати.

Лечението е приложено на 24 пациенти, които са били измежду първите инфектирани в югоизточната част на Франция и които непринудено са признати в болница за процеса. Пациентите са получавали 600 mg дневно в продължение на 10 дни под непрекъснато наблюдаване. „ Успяхме да установим, че пациентите, които не са получавали Плакенил (лекарството, съдържащо хидроксихлорохин), са към момента заразни след шест дни. Сред тези които са получавали Плакенил, след шест дни, единствено 25% са към момента заразни “, споделя професор Раул.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР