Директорът на спешната болница Пирогов проф. Асен Балтов смята, че

...
Директорът на спешната болница Пирогов проф. Асен Балтов смята, че
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Трябва да се въведат строги мерки за две седмици

 Директорът на незабавната болница " Пирогов " проф. Асен Балтов счита, че е належащо да се вкарат строги ограничения против ковид за две седмици.

" Според мен би трябвало да бъдат затворени краткотрайно, най-малко за две седмици, детските градини. Учениците от 1 до 5 клас да минат онлайн, доколкото могат. Естествено, не може да затвориш децата, а да оставиш фитнесите и заведенията за хранене да работят. Смятам, че в действителност би трябвало да разберем, че има потребност от две седмици със строги ограничения ", безапелационен беше той. 

Проф. Балтов още веднъж акцентира, че вирусът се е видоизменил. " От 46 постъпили в лечебните заведения, единствено двама нямат британския вид. Той към този момент трайно се е настанил в България, в София ", добави шефът на незабавната болница.

Той разяснява още, че има от ден на ден пациенти с ковид под 18-годишна възраст, които се нуждаят от лекуване в болница.

" Всички са с пневмония и се лекуват с антибиотици. Засега няма такива в тежко положение. През миналия пик имаше и такива, които се нуждаеха от апаратна вентилация ", изясни проф. Балтов, като добави, че ще се открият още 20 кревати за деца в " Пирогов ".

Той заяви, че в  " Пирогов " последователно се запълват леглата. " С днешна дата имаме 390 души, настанени в болничното заведение, от които 10 деца. 40 пациенти са интубирани, на апаратна вентилация ", сподели проф. Балтов. 

Директорът уточни, че към момента се поемат пациентите, които идват в лечебното заведение.

" Правят се всевъзможни нужни проучвания. Ако в действителност нямаме подобаващи кревати, тъй като тези с О2 се изчерпват, тогава се насочват през Спешна помощ на друго място ", изясни проф. Балтов.

Шефът на болничното заведение уточни, че по данните на математик, пикът на новозаразените се чака да бъде на 10 април.

" Надявам се, че в случай че има бърз ритъм на имунизиране, ще понижим съществено риска от заразяване и до края на юни ще имаме положителни резултати ", добави той.

Според него контролът върху пандемията не е изгубен. " Тъжното ще бъде не да няма места в заведенията за хранене, а да няма места в лечебните заведения ", разясни проф. Балтов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР