Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) Сергей

...
Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) Сергей
Коментари Харесай

Западът е организатор на атаките срещу Северен поток: Русия

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) Сергей Наришкин твърди, че има доказателства, които сочат, че " Западът " може да стои зад изключването на подводните газопроводи " Северен поток ".

" Вече разполагаме с избрани материали, които сочат западна диря в организирането и осъществяването на тази терористична офанзива ", съобщи Наришкин пред публицисти в петък.

Той направи тази забележка, откакто изясни, че западните страни се пробват да прикрият случая, с цел да защитят причинителите и уредниците.

" Няколко западни страни започнаха да търсят " създателите " на този терористичен акт съвсем на идващия ден след случилото се ", изяснява той. " Смятам, че Западът прави всичко допустимо, с цел да скрие същинските реализатори и уредници " на случая.

Тази седмица бяха открити течове в подводния газопровод сред Русия и Германия след бързото намаляване на налягането в понеделник. Сеизмолози в Швеция засичат детонации в региона, където по-късно въздушни патрули откриват изтичащ от тръбите природен газ. Западни и съветски публични лица считат, че разкъсванията са породени от бойкот.

В петък секретарят на съветския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев съобщи, че Съединени американски щати са главният бенефициент на разстройствата. Като исторически образец за американски саботажни интервенции той показва подкрепената от Централно разузнавателно управление на САЩ офанзива против петролната инфраструктура на Никарагуа през 80-те години на предишния век.

В западните медии се появиха спекулации, че Москва може да е атакувала тръбопроводите, с цел да окаже напън върху Европейски Съюз, който е изправен пред високи цени на силата преди зимата.

Полският евродепутат и някогашен външен министър Радослав Шикорски загатна, че Съединени американски щати стоят зад случая, като им благодари в Twitter. Той означи случая, като съобщи, че Русия ще би трябвало да употребява сухопътен газопровод, минаващ през Полша, в случай че желае да извърши договорите си за доставка на газ с клиенти в Западна Европа. Служителят, който има връзки с елита на Вашингтон, по-късно изтри обявата, като съобщи, че е споделил персонална доктрина за нарушаванията в " Северен поток ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР