Директорът на шведската национална полиция каза днес, че ескалацията на

...
Директорът на шведската национална полиция каза днес, че ескалацията на
Коментари Харесай

Швеция заприличва на България от 90-те по организирана престъпност

Директорът на шведската национална полиция сподели през днешния ден, че ескалацията на обвързваното с банди принуждение тази година - с съвсем ежедневни стрелби и гърмежи на бомби, които лишиха живота на десетки хора, в това число на младежи и на инцидентни минувачи - е " извънредно сериозна ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Швеция е разтърсвана от обвързвано с банди принуждение от години, само че неотдавнашния взрив на закононарушенията е извънредно обезпокоителен, сподели на конференция шефът на полицията Андерс Торнберг. Той означи, че " това е най-сериозното принуждение, което страната в миналото е преживявала ". Торнберг добави, че полицията е " предотвратила близо 80 неизбежни убийства и детонации " от началото на годината.

Дванайсет души бяха убити, а още петима ранени при офанзиви предишния месец, които Торнберг разказа като " сходни на насилието, осъществявано от терористи ". Нападенията са свързани с незаконни банди, които постоянно набират младежи от обществено уязвими мигрантски квартали да правят офанзиви.

Близо 42 души бяха убити при 290 стрелби в Швеция тази година, сочат данни на полицията. Властите споделят, че увеличението на насилието е обвързвано с войни сред съперничещи си банди, които се управляват от чужбина.

Дясноцентристкото държавно управление на Швеция съобщи, че въоръжените сили на страната би трябвало да работят с полицията, само че военните оказват помощ единствено с знания за експлозивите, логистиката на хеликоптерите и разбори. Полицията и въоръжените сили прецизират детайлностите за това съдействие, които не са оповестени обществено. Участието на военните в битката с престъпността в какъвто и да е тип е извънредно необикновена стъпка за Швеция, която акцентира сериозността на насилието, обвързвано с бандите.

Снощи предградията на Стокхолм са били обхванати от поредност палежи, свързани с войната сред бандите, заяви през днешния ден представител на шведската полиция пред радио Ес Фау Те, съобщи ДПА. Регистрирани са били седем палежа в предградията и в околните до столицата градове в период от два часа и половина. Засега няма данни за ранени. Четири къщи и три блока с жилища за отдаване чартърен са били атакувани със запалителна течност. Торнберг уточни пред публицисти, че до момента са задържани трима обвинени за палежите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР