Директорът на школата на Левски- Раковски – Станислав Ангелов, говори

...
Директорът на школата на Левски- Раковски – Станислав Ангелов, говори
Коментари Харесай

Станислав Ангелов: Паметникът на Раковски ще действа вдъхновяващо

Директорът на школата на Левски- Раковски – Станислав Ангелов, приказва незабавно след откриването на паметника на Георги Сава Раковски.

Бившият футболист на Левски съобщи, че изпитва мощна наслада от новооткрития паметник. Ангелов добави, че през цялото си умишлено битие се е чудел за какво няма монумент на националния воин на едноименната база.

„ Ние знаем какво ни коства въобще да съществуваме в днешния свят. Една откъслечна част от нашия живот. Следваме образеца на нашите герои. Това като изказ стана банално, само че би трябвало да оценяваме компликациите, през които тези хора са минали. Настръхвам, когато прочета нещо за него (б.р. - Георги Раковски) ”.

“Целта е паметникът да работи вдъхновяващо. Да има отговорност, младите да не пропиляват себе си, а всяко нещо да е съобразено с любовта към народа. Раковски действително е просветлил Васил Левски в освободителното дело и революционната активност. За страдание и двамата не са успяли да видят свободна България “.

„ Аз доста пъти съм се чудил за какво няма монумент тук, те доста хора ми се смеят. Още тогава ми е просветнало в главата, че тук би трябвало да има нещо такова. Удовлетворението е голямо, че има подобен знак, пред който да честваме “.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР