Директорът на РЗИ-Благоевград Калоян Калоянов призова за доброволци, които да

...
Директорът на РЗИ-Благоевград Калоян Калоянов призова за доброволци, които да
Коментари Харесай

COVID-19 у нас: Благоевград се готви за нова вълна

Директорът на РЗИ- Благоевград Калоян Калоянов прикани за доброволци, които да дават смени в болничните заведения. Ръстът на имунизираните в Благоевграде  изключително невисок, сподели Калоянов.

След спешен щаб през днешния ден стана ясно, че Благоевград е пред взрив на инфектирани с ковид. От локалното РЗИ оповестиха, че стартират подготовка на лечебните заведения за банкет на пациенти при възможна четвърта вълна. Увеличават се леглата за коронавирус заболели. Болниците ще стартират да се запасяват с всички нужни средства, с цел да посрещнат новата вълна. РЗИ ще приложи местни ограничения за къс интервал от време - със прекъсване на всеобщи мероприятия, затваряне на заведения и др. 

Калоянов съобщи, че ще се ползват и превантивни ограничения по региони, само че не за цялата област. При стойности над 750 болни на глава на популацията ще се затварят и учебни заведения като те ще преминат на онлайн образование. Реанимациите от в този момент ще се запасяват с нужната инсталация, с цел да може област Благоевград да бъде изцяло готова за четвъртата вълна. Най-голяма потребност има от медицински специалист- лекари, сестри, санитари. " Призовавам доброволци да дават смени в лечебните заведения ", сподели още Калоянов, представен от уеб страницата

Броят на имунизираните с втора игла в региона е едвам 10%. От седмица насам в Благоевград има лек растеж на имунизираните, сподели още Калоянов.

Всички типове ваксини са налични в региона. Ваксините, чиито период изтича, ще бъдат разпределяни. Повече от 20 % от благоевградчани отхвърлят да се имунизират, което е причина за по-голямо разпространяване на коронавирус. При най-лошия сюжет в края на август се чакат над 3000 болни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР