Директорът на руското разузнаване Сергей Наришкин обвини днес САЩ, че

...
Директорът на руското разузнаване Сергей Наришкин обвини днес САЩ, че
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че подклаждат цветна революция в Молдова

Директорът на съветското разузнаване Сергей Наришкин упрекна през днешния ден Съединени американски щати, че приготвят " цветна " гражданска война в Молдова при положение на победа на президентските избори на претендента на социалистите Игор Додон, предадоха Франс прес и ТАСС.

" Съединени американски щати не престават без задръжки да се намесват във вътрешните работи на страни, другарски настроени към Москва (... ) през днешния ден виждаме, че американците дирижират революционен сюжет за Молдова, където през ноември ще се състоят президентски избори. Не ги устройва актуалният президент Игор Додон, поддържащ градивни връзки със страните от Оперативно-наблюдателно дело, в това число с Русия ", съобщи в официално съобщение шефът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия.

" Оценявайки възможностите на Додон за победа като обилни, Държавният департамент на Съединени американски щати предложи на своето посолство в Кишинев авансово да настройва опозицията за образуване на всеобщи митинги при положение на преизбирането му с претенции за отменяне на резултатите от изборите. Свързаните с американците Неправителствени организации и медии към този момент бълват в осведомителното пространство подправени вести за проекти на управляващите да си послужат с операции ", означи Наришкин. Той акцентира, че дипломати от посолството на Съединени американски щати убеждават молдовските силови структури да не пречат на възможни улични митинги и незабавно да преминат на " страната на народа ". " Разполагаме с информация за подготовката за тръгване в Молдова на група американски експерти по " цветни революции " с ясни задания ", означи шефът на съветското разузнаване.

" Груби опити за оказване на въздействие върху следизборната обстановка се подхващат в Беларус и Киргизстан ", добави той.

" Със страдание установяваме, че Съединени американски щати, които по този начин гръмко декларират, че е неприемливо каквато и да е външна интервенция в американската предизборна акция, бързо не помнят за този принцип, когато става дума за подсигуряване на конюнктурните ползи на Вашингтон в чужбина. В този случай такова разбиране като суверенитет на непознатите страни очевидно отива на назад във времето. Наистина Америка е преди всичко ", заключи иронично Наришкин.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР