Директорът на Роскосмос Димитрий Рогозин е освободен днес от длъжност.

...
Директорът на Роскосмос Димитрий Рогозин е освободен днес от длъжност.
Коментари Харесай

Путин уволни шефът на “Роскосмос“ Димитрий Рогозин, назначи вицепремиерът Борисов

Директорът на " Роскосмос " Димитрий Рогозин е освободен през днешния ден от служба. С декрет на президента Владимир Путин на негово място е назначен досегашният вицепремиер на Руската федерация Юрий Борисов.

Рогозин заема поста началник на Роскосмос, през последните четири години. Той беше назначен за общоприет шеф на държавната корпорация на 24 май 2018 година

По-късно през днешния ден бе оповестен още един декрет, с който Путин назначава министърът на индустрията и търговията Денис Мануров за вицепремиер.

Борисов поема Роскосмос в тежък миг - след началото на войната в Украйна съветската космонавтика се озова в изолираност както поради глобите, по този начин и с помощта на държанието на самия Рогозин, който приключи голям брой контракти и съглашения сред съветската галактическа организация и западни организации.

И въпреки всичко взаимната работа сред Съединени американски щати и Русия на Международната галактическа станция продължава. Първото съществено тестване пред Борисов ще е завършването на съглашението, което ще разреши на съветски космонавти да летят на американски галактически кораби " Крю Драгън ", както и на американски астронавти да продължат да употребяват услугите на " Союз ".

Предстои също по този начин да забележим дали ще има смяна на решенията, взети от Рогозин в последните дни от неговото ръководство - в частност преустановяването на работата на европейския манипулатор, инсталиран към модула " Наука ", както и дали ще продължи натискът по отношение на учените на ИКИ-РАН да задействат непозволено немския уред " eROSITA " на борда на обсерваторията " Спектр-РГ ", без да се поучават с института Макс Планк.

Никой към момента не знае каква ще е политиката на Юрий Борисов във връзка с Роскосмос, само че едно е ясно сигурно - той, за разлика от Рогозин, най-малко е способен в научно отношение. Учил е във факултета по изчислителна математика и кибернетика към Московския държавен университет и също по този начин е експерт по радиоелектроника. Рогозин беше брутално незапознат за длъжността си - той също е приключил Московския държавен университет, единствено че публицистика, и след това е учил стопанска система.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР