Директорът на Ролан Гарос Ги Форже сподели, че Григор Димитров

...
Директорът на Ролан Гарос Ги Форже сподели, че Григор Димитров
Коментари Харесай

Ги Форже пред Sportal.bg: Григор има качествата да стане №1

Директорът на " Ролан Гарос " Ги Форже показа, че Григор Димитров разполага с всички качества да стане номер 1 в света. Бившият френски тенисист, който е шеф и на шампионата от сериите Мастърс в Париж, разяснява пред Sportal.bg протичащото се на Финалите на ATP в Лондон.

" Когато играеш този шампионат, играеш против най-хубавите. Играеш против тенисисти, които са печелили шампионати през годината. Двама от тези тук завоюваха четирите шампионата от Големия шлем. Надал се отхвърли по време на шампионата, само че най-хубавите играчи през годината са тук ", съобщи Форже.

" Турнирът се организира на ужасно място. Има 34 000 души, които всеки ден идват да гледат мачовете. Това е най-хубавото, което може да се види в Тура. Дали е на сингъл или на двойки, знаеш, че ще видиш страхотни мачове, тъй като играчите усещат, че това е мястото, където ги гледат, желаят да се показват добре и да завършат сезона по най-хубавия метод ", добави французинът, който е достигал до номер 4 в международната класация и има 28 извоювани трофеи на сингъл в кариерата си.

Ги взе участие на финалния шампионат за годината през 1991 година на сингъл, а година по-рано печели купата на последния Мастърс на двойки. " Помня, че когато аз се класирах за този Мастърс, бях доста горделив, тъй като да си част от тази дребна група не се случва постоянно в кариерата ти ", спомня си той.

Като шеф на " Ролан Гарос " той разяснява каква е разликата в организацията на шампионата от Големия шлем и Финалите на ATP: " Много е друго, тъй като " Ролан Гарос " е събитие, което протича три седмици. Имаме 128 мъже и 96 девойки в квалификациите, по-късно имаме 128 мъже и дами в главната скица, имаме юноши, шампионат за хора в инвалидни колички. Това е доста огромен шампионат, организира се навън. Имаме 16 корта, на които се организират мачовете. Има съвсем половин милион хора, които идват. Това е доста по-широка зрителска публика.

Тук, в Лондон, е доста сбит шампионат. Къси мачове, на закрито, доста атрактивни. Мисля, че по тази причина тенисът на закрито е толкоз друг. Няма вятър, няма слънце, знаеш по кое време играеш. Много е вълнуващо. "



Ги Форже показа, че обича да гледа Григор Димитров и мисли, че той може да стигне доста по-нагоре. " Бях печален, тъй като Григор загуби в Париж. Обичам да го виждам по какъв начин играе, той е прелестен човек. Загуби от Джон Иснър, само че се движеше добре, удряше топката чудесно. На този стадий аз си мислех, че той ще завоюва шампионата. Инсър, който също е отличен състезател, обаче съумя да го в профил.

В сряда беше доста впечатляващ против Гофен. Всички приказват за новото потомство - Зверев и другите. Аз мисля, че хората като че ли не помнят за Григор, тъй като той би трябвало да се цели в първото място. Той има всички качества, с цел да го направи. Освен това е страховит човек. Сега зависи от него дали ще го реализира ", разяснява французинът.

Той даде мнението си и за Мастърса в Париж, на който е шеф, откакто преди няколко седмици се оплака, че датите не са изключително удачни. Поводът за изявлението му бе отводът на Роджър Федерер да взе участие, а шампионата пропуснаха и други водещи състезатели.

" Сега, да се приказва за смяна на датите на шампионата не е настоящо, тъй като е комплицирано. Проблемът не е в това Парижкия Мастърс да мине през февруари, а с цел да се случи това би трябвало да бъдат преместени американските шампионати и е доста комплицирано. Имахме доста положителни години, като 2013 и 2014 година, когато първите осем сложени бяха на четвъртфиналите. Тази година имахме някои проблеми, само че знаем, че щом сме последният Мастърс за годината, постоянно ще е ненапълно мъчно. Но сигурно сме удовлетворени от това, което имаме, и сме горди да сме Мастърс 1000 ", показа още Форже.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон
Гледайте онлайн всички тенис шампионати от веригите ATP 1000, 500, както и определени от ATP 250 по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Изявите на Григор Димитров от веригите ATP 1000, 500 и 250 може да следите онлайн по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР