Директорът на Регионалното управление на образованието във Враца Лорета Колева

...
Директорът на Регионалното управление на образованието във Враца Лорета Колева
Коментари Харесай

Внимание, родители! РУО-Враца с важна информация за държавния план-прием, вижте какви нови паралелки откриват в областта

Директорът на Регионалното ръководство на образованието във Враца Лорета Колева заяви значима информация за държавния план-прием в региона за образователната 2022/2023 година
„ Задачата ни не е лека. Всяка година има бурна полемика, само че ние търсим салдото, с цел да реализираме най-благоприятен резултат “, съобщи тя на конференция.
Държавен план-прием за образователната 2022/2023 година ще се реализира в 33 учебни заведения в региона, като броят на учениците, които приключват 7 клас е 1494. Общият брой на паралелките е 62, 48 от които са професионални, а 14 – профилирани. Има 8 STEM паралелки, в които могат да се образоват 208 ученика.
Открити са нови 5 паралелки на територията на региона. Една от тях е в ПГО „ Е. Багряна “ в Бяла Слатина – „ Организация и технология на фризьорските услуги “. В ПАГ „ Н.Й.Вапцаров “ в града децата ще могат да учат „ Експлоатация на автомобилния превоз “. В СУ-Галиче откриват паралелка „ Техник-растениевъд, Трайни насаждения “. В ПГ-Мизия ще има 2 нови специалности - „ Технология на неорганичните субстанции “ и „ Машинни системи с ЦПУ “.
Всички паралелки за план-прием в 7 клас може да видите
Националното външно оценяване по Български език и литература ще бъде на 14 юни, от 10 часа. По Математика – на 16 юни, от 10 часа, а по Чужд език (по желание) – на 17 юни, от 10 часа.
Относно държавния план-прием за 5 клас, максимален интерес има към 2 паралелки в ППМГ „ Акад. Иван Ценов “, където има места за 52 деца. 1374 деца в региона приключват 4 клас тази година.
От РУО-Враца работят с настройка и подготвеност за неприкритост, взаимоотношения и триумф.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР