Директорът на Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Кюстендил издаде

...
Директорът на Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Кюстендил издаде
Коментари Харесай

Ограничават достъпа на моторни превозни средства по горските пътища в Община Сапарева баня

Директорът на Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Кюстендил издаде заповед, с която да бъде стеснен достъпът на моторни транспортни средства до горските територии, по горски пътища, благосъстоятелност на Община Сапарева баня, за интервала от 1 юли до 30 септември, оповестиха от РДГ-Кюстендил.

Ограничението се вкарва като резултат от работна среща със заинтригувани страни, която се състоя в община Сапарева баня в края на месец май.

Целта е в пика на туристическия сезон да се ограничи нерегламентираното придвижване на моторни транспортни средства, които нанасят вреди по трасето и замърсяват, както и да се избегнат транспортни катастрофи с туристи, движещи се по горските пътеки.

Забраната няма да важи за профилирани коли и такива, които обслужват съществуващата пътническа въжена линия за трасето от хижа " Пионерска " до хижа " Рилски езера ", както и за тези, които правят горскостопанска активност в региона, прецизираха от дирекцията.

Контролът по осъществяването на заповедта ще бъде на Община Сапарева баня, със съдействието на дирекция " Национален парк Рила ", РДГ-Кюстендил, Регионалната дирекция " Автомобилна администрация ", РУ-Дупница и " Общинско лесничейство " Сапарева баня ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР