Директорът на Регионална библиотека Любен Каравелов в Русе Теодора Евтимова,

...
Директорът на Регионална библиотека Любен Каравелов в Русе Теодора Евтимова,
Коментари Харесай

Близо 200 хил. евро за регионалната библиотека в Русе по европроект

Директорът на Регионална библиотека " Любен Каравелов " в Русе Теодора Евтимова, основният библиотекар Теодора Пейчева-Дянкова и специалист " Връзки с обществеността " по плана Боряна Белчева участваха в работна среща в румънския град Крайова по осъществяване на план ROBG-290 " Писмените съкровища на Долен Дунав ".

Общата стойност на плана е 486 029.02 евро, разпределен сред тримата участници.

Бюджетът, с който оперира русенската библиотека, е 198 506.60 евро. Целта на плана е поощряване на взаимното предпазване, запазване, разпространение и развиване на писменото културно завещание на трансграничния район посредством нашарване на туристическите услуги и развиване на литературния туризъм като главен фактор за потребление и употреба на общи преимущества и капацитет.

В хода на плановите действия в библиотеките в Русе и Крайова ще бъдат експонирани непознати и напълно нови за трансграничния район литературни туристически атракции, основани на най-новите достижения на цифровите технологии.

Проектът планува да бъдат направени минимум 5 литературни туристически пакета и 5 туристически маршрута. Като кулминационна точка и свършек на огромната стратегия ще станем очевидци и участници в два литературни фестивала - по един в Русе и в Крайова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР