Директорът на противопожарната служба комисар Димитър Павлов заяви, че на

...
Директорът на противопожарната служба комисар Димитър Павлов заяви, че на
Коментари Харесай

От Последния Час: Черен Дим Застила Български Град, Огнен Кошмар! Кметът Е Бесен! Съобщи, Че

Директорът на противопожарната работа комисар Димитър Павлов съобщи, че на място са три пожарни, като работата продължава към този момент цяло денонощие.

Павлов и Стоилов обявиха, че единственият метод за цялостното потушаване е запръстяването. По тази причина операторът на депото е привлякъл спомагателна тежка техника.

Кметът съобщи, че се надява до края на деня целият проблематичен сектор да бъде запръстен. Поне още седмица по-късно теренът ще бъде следен.

Стоилов сподели още, че на следващия ден ще бъде изпратена комисия на място, която да откри аргументите за пожара.

Кметът съобщи, че операторът на районното хранилище ще бъде глобен.

" Негово обвързване е да сътвори такава организация, че сметището да не гори. Затова даваме общински пари, а той за това е оператор - да си извършва отговорностите в цялостен размер ", сподели Стоилов.

От екоинспекцията в Русе осведомиха, че станциите в кв. " Възраждане " и на бул. " България " тази нощ са отчели повишени равнища на замърсители във въздуха, само че без превишения на нормите.

" Завишения има в индикаторите на атмосферните замърсители бензен, азотни оксиди, въглероден оксид и фини прахови частици. Такива превишения са присъщи за горивни процеси след пожар ", изясняват от Регионалната ревизия по околната среда и водите.

От там декларират, че ще извършат изключителна инспекция на депото идната седмица и ще изискат информация за възникването на случая. В взаимозависимост от резултатите ще бъдат подхванати и съответните административно-наказателни ограничения по отношение на оператора.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР