Директорът на Програмата на ООН за околната среда Ерик Сулхайм

...
Директорът на Програмата на ООН за околната среда Ерик Сулхайм
Коментари Харесай

Директорът на Програмата на ООН за околната среда подаде оставка

Директорът на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда Ерик Сулхайм през днешния ден подаде оставка след рецензии поради неоправдани негови разноски за командировки , съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на източници от международната организация.
 
Бившият норвежки министър на околната среда оглавяваше програмата, основана в кенийската столица Найроби, от юни 2016 година Счетоводна инспекция откри, че Сулхайм е направил разноски за командировки на стойност 500 000 $ и някои от тях не са били обосновани, в случай, че Организация на обединените нации изпитва бюджетни усложнения.
 
Поради многочислените си пътувания по света шефът на програмата бе упрекнат също, че в това си качество не е направил задоволително за понижаване на излъчванията от въглероден диоксид в атмосферата.
 
Оставката на Ерик Сулхайм бе огласена две седмици преди основни договаряния на интернационалната конференция за климата (COP 24) , която стартира на 2 декември в полския град Катовице. Очаква се Организация на обединените нации по-късно да оповести публично оставката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР