Директорът на полицията в Пловдив Васил Костадинов отказва да подаде

...
Директорът на полицията в Пловдив Васил Костадинов отказва да подаде
Коментари Харесай

Директорът на пловдивската полиция отказва да подаде оставка, нямало такова понятие в закона

Директорът на полицията в Пловдив Васил Костадинов отхвърля да подаде оставка, макар настояването на  вътрешния министър Калин Стоянов. „ Аз съм назначен по закон, в който „ оставка ” не съществува като разбиране. Има други форми ”, съобщи Костадинов пред Нова ТВ.
Прочетете още
Днес полицейският началник се срещна с близки на убития Димитър Малинов. При диалога с тях им е съобщил, че фактически има позволени пропуски при следствието на убийството на младия мъж.

Припомняме, че вътрешният министър изиска оставката и на началника на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев. Той обаче също отхвърли да си подаде оставката.

Близки на убитото момче посрещнаха с плакати както шефа, по този начин и комисията от Инспектората на Министерство на вътрешните работи, която през днешния ден стартира инспекция в районното ръководство.

Напрежението ескалира, когато чиновник на реда излезе, с цел да връчи наказателно разпореждане на един от стачкуващите по остарял случай.

„ Преди време бях измамен от един господин, който е в тесни връзки със остарелия шеф на полицията. Бях излъган, а в този момент очевидно желаят да ни сплашат ”, сподели мъжът, на който връчиха постановлението.  

Полицаят съобщи, че постановлението е от декември 2022 година за осъществена кражба. „ Не е опит да бъдат сплашени. Аз познавам лицето, бяхме съученици. Сега го видях и по тази причина му го връчвам ”, изясни униформеният.

Хората акцентират, че полицията е бездействала по случая с убития Димитър. „ Отказаха да образуват досъдебно произвеждане, тъй като не желаят казусът да бъде разгласяван. Не желаеха да уведомяват прокуратурата.  Беше ни отказано следствие и споделиха, че няма данни за тежко съзнателно закононарушение. Не желаеха да ревизират какво се случва ”, уточни протестираща.

„ Ставаме очевидци на още по-голямо напрежение сред хората. Нашето районно въобще не взима отношение по случая ”, сподели бащата на убития Димитър. Недоволните са безапелационни, че има прикриване на случая и закъснение на следствието.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР