Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов очаква в следващите 2-3

...
Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов очаква в следващите 2-3
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов очаква утрояване на заразените до 2-3 седмици

Д иректорът на " Пирогов " про ф. Асен Балтов чака в идващите 2-3 седмици удвояване и утрояване на инфектираните. Прогнозата му е, че след 10 дни ще усетим великденското пътешестване и това щяло да се усети в дребните обитаеми места не в София. Трябва да издържим най-малко до 13 май, съобщи още той в неделя пред Българска национална телевизия, имайки поради датата, на която изтича изключителното състояние. Разхлабване може би ще има, само че още е рано, акцентира проф. Балтов. Според него е ясно, че спазването на ограниченията води до намаление на случаите.

Преди седмица, точно на Цветница, той и други шефове на огромни софийски лечебни заведения се причислиха към шефа на Националния действен щаб за битка с ковид и предизвестиха хората за не вървят на черква по празниците, както и да съблюдават останалите ограничавания. Те споделиха, че в противоположен случай рискът от разгръщане на епидемията е огромен и лечебните заведения няма да устоят.

Сега проф. Балтов сподели, че лекарите в " Пирогов " са на " бойна нога ". По думите му л екарите ръкопляскат на хората, които са си останали вкъщи, не от боязън, а от грижа.

41 са пациентите с ковид в " Пирогов ". Осем са в извънредно тежко положение на апаратна вентилация. 23 са умрелите в болничното заведение до този миг, като множеството от тях са с съпътстващи болести. В " Пирогов " се лекуват доста тежките случаи на ковид, по думите на Балтов, тъй че статистиката с умрелите е естествена.

Четирима са инфектираните медици в болничното заведение. Те не са в тежко положение. Заразили са се по време на работа. Има още към 15 души медицински личен състав, които обаче са се заразили на открито, а не в болничното заведение. Ще се стартира и всеобщо тестване на медиците в " Пирогов " по системата на пуловете.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР