Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров представи в тв ефира

...
Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров представи в тв ефира
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Мустафа Емин е заплашил 6 медици с уволнение, а детето му си тичало в коридора

Директорът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров показа в тв ефира резултатите от инспекцията на случката със съветника на военния министър Мустафа Емин.

Емин е показал вербална експанзия и закани към медиците на лечебното заведение, съгласно писмените показания дежурните в болничното заведение, които бяха предоставени на БТВ.

 

" Нашите деца умират. Не пишете за съветски сътрудници, а за това, което се случва. Това са нашите деца, на нас война не ни би трябвало. Автомобилът е оръжие, когато си се напил и надрусал. Криминализирайте го! Има хора, които не знаят отговорностите си към обществото, а знаят, че имат единствено права. "

 

Така прочувствено и съвсем през сълзи шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров прикани да се спре войната по пътищата, като изясни пред Би Ти Ви, че 18 деца до 20-годишна възраст са починали за 8 месеца.


Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път се постанова 7 минути здравната сестра да изяснява на господин Емин, че не могат да вкарат детето му в шоковата зала, тъй като се борят да спасят различен живот,  раказа шефът на лечебното заведение доктор Валентин Димитров по отношение на нашумелия случай със съветника на министъра на защитата Тодор Тагарев - Мустафа Емин, който заплашвал лекари и медицински сестри в “Пирогов ”, че ще се обади на здравния министър Христо Хинков и за тях ще има последствия.

 

Това се твърди в писмени пояснения на три медицински сестри и трима лекари, които са имали конфликт с Емин вечерта на 28 август, когато той е посетил незабавната болница поради рана на главата на 2-годишния му наследник. Тъй като се е наложило да чака лекарите първо да се погрижат за дете в шоковата зала, той е вдигал кавги и е заплашвал, стана ясно първо от пост във фейсбук на една от медицинските сестри.

 

Незабавна оставка на Мустафа Емин от поста му във военното министерство желаеха шефовете на здравната и на отбранителната комисия в Народно събрание проф. Костадин Ангелов и Христо Гаджев от ГЕРБ, като Гаджев окачестви държанието на Емин като корист със служебно състояние.

 

Шефът на " Пирогов " даде данните от вътрешната инспекция и описа: 

" На 28 август в " Пирогов " на регистратурата се записва Мустафа Емин като компаньон на пациент. Детето му е паднало от 60-сантиметрова маса, като в болничното заведение е минало през рентген и всички процедури. Установява се, че би трябвало да отиде в шокова зала, с цел да бъде зашито. Преди него има 3 деца, а по неотложност в същия миг влиза дете, което с е с хеморагичен потрес, с хемоглобин 49 - губи кръв и животът му е на косъм. Приемат го по неотложност, с цел да му спасят живота - борят се за него час и 20 минути. По разпоредбите на шоковата зала при подобен случай друго дете не може да се вкара в нея. През това време Мустафа Емин и две деца си играят и се забавляват във фоайето на болничното заведение ", разказва доктор Димитров. 


И продължи: " Господинът и брачната половинка му стоят и чакат, вижда се на камерите, че стартират да се изнервят и да звънят на медиците по звънеца. Няколко пъти се постанова прекъсване на работа, с цел да се изясни на Мустафа Емин, че има дете по неотложност.  

 

Д-р Димитров посочи, че Мустафа Емин нито е посягал, нито се е бил. Но е също толкоз нападателно да ви виждам в очите и да кажа: " Аз съм еди кой си, дайте си имената, ще се обадя на министъра на опазването на здравето да ви уволни ", сподели още доктор Димитров. 

Шестима медици, с подписи и имена, дават тези показания.

 

Последно, когато в 22,54 ч детенцето е освободено да си върви у дома с рекомендации, сътрудника желае да му даде документите, а Емин е споделил, че не му би трябвало и си потегля. След 20 минути се вижда на камерата, че се връща и споделил, че му трябвала документите, с цел да им разбере имената и да ги съобщи на здравния министър, с цел да се " разправи с тях ", споделя още доктор Димитров. 

 

Никъде не е споменавано името на Министерството на защитата, посочи шефът на " Пирогов ". 


Дали сме отчетите и записите на " Да, България ", сподели още той. И добави, че изразил подготвеност да даде на военния министър Тодор Тагарев записа, следкато бъде публично пожелан.

Нито в един миг не е споменавано ЕГН или диагноза на пациента, нямаме нарушение на персоналните данни, разяснява шефът на болничното заведение обвиняването, че е оповестено името на Емин.

" Мустафа Емин излъга в изявлението - сподели, че е пристигнал с кървящо бебе на ръце, а в болничното заведение не му е обърнато внимание. Първо - детето не е било с кървяща рана, това се вижда на записа. Второ - в случай че в този момент пуснем това дете, няма да можем да го хванем в студиото, надалеч от бебе ", добави доктор Валентин Димитров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР