Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров е освободен като член

...
Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров е освободен като член
Коментари Харесай

Освободиха директора на „Пирогов“ след проверка заради нарушения

Директорът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров е освободен като член на Съвета на шефовете, оповестиха от Министерството на здравеопазването. 
Мотивите за това са установените нарушавания в отчет от инспекция на звено „ Вътрешен одит “ към здравното ведомство, който е с размер от 134 страници. По време на инспекцията са открити нарушавания, в това число и на Закона за публичните поръчки.
„ Съставеният одитен отчет, съдържащ резултатите от осъществения одитен ангажимент на „ Пирогов “, е показан на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова ревизия от Агенцията за държавна финансова ревизия ", показват от Министерство на здравеопазването.
Във връзка с това е формирана прокурорска кореспонденция и в Министерство на здравеопазването е постъпило писмо от АДФИ, с което се дава информация, че ще бъде предоставена финансова ревизия на лечебното заведение.
Друг претекст за освобождението на Валентин Димитров е и основаното публично напрежение след провеждането на състезания за началници на клиники.
Справка в Търговския указател демонстрира, че рокадата се е случила още на 27 ноември. За изпълнителен шеф на " Пирогов " е назначен доктор Константин Димов, който ще заема поста до провеждането на конкурс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР