Директорът на Пирогов“ д-р Валентин Димитров е бил уволнен. Това

...
Директорът на Пирогов“ д-р Валентин Димитров е бил уволнен. Това
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров е уволнен

Директорът на „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров е бил уволнен. Това заяви " ". Информацията беше доказана и от пресцентъра на Минисерския съвет.

Според източници на " 24 часа " новият шеф на лечебното заведение е доктор Константин Димов, който е лицево-челюстен хирург от многопрофилната болница „ Св. Анна " в София.

Преди седмица, на 28 ноември, стана ясно, че незабавната болница " Пирогов " е втежко финансово положение.

Тогава министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков заяви, че одит на лечебното заведени сред юни 2022 и юли 2023 година е посочил нарушавания и " плачевно " финансово положение.

Докладът ще бъде предаден на прокуратурата, както и на ръководителя на отрасловата комисия проф. Костадин Ангелов (бивш министър на опазването на здравето от ГЕРБ).

На въпрос дали поради изводите в отчета шефът на " Пирогов " ще бъде уволнен, тогава Хинков отговори с съмнение: " Изглежда, не. Повече не мога да кажа ".

По думите на здравния министър - одитът е открил " нарушавания на разпоредбите за добър мениджмънт и на финансовата дисциплинираност ".
Д-р Валентин Димитрове шеф на " Пирогов " от юни 2022 година. Той стана член на Съвета на шефовете още през април 2021. Димитров има дълъг опит като управител във фармацевтичната компания " Актавис ". За малко при ГЕРБ е бил зам.-председател на Държавната организация за протекция на детето. Между 2020-2021 е бил изпълнителен шеф на частната " Неоклиник ".Димитров пое поста отпроф. Иван Поромански, който също беше уволнен поради влошеното финансово положение на най-голямата болница за незабавна помощ в България. Това се случи в края на ръководството на Асена Сербезова като министър на опазването на здравето.До 2021 година шеф на болничното заведение бешепроф. Асен Балтов, който беше уволнен от Стойчо Кацаров поради неприятно ръководство и насъбрани просрочени отговорности. Балтов по-късно се кандидатира за народен представител от ГЕРБ и беше член на парламентарната им група в няколко мандата.
" Пирогов " беше забъркан в два шумни обществени абсурда, свързани с отношение към пациенти през последните месеци.

През май 2023 година в болничното заведение умря 15-годишната Даная, чиято майкаАни Стоянова прикани Димитров да подаде оставказаради несъответстващата организация на работата в болничното заведение и пропуските по време на лекуването на детето ѝ.

Ани Стоянова описа за серия от проблеми при хоспитализирането на детето през май - от първичния обзор, през неналичието на главен кръвосъсирващ медикамент, дефицита на експерти по неврохирургия и неприемливо жестоко отношение на шеф на клиниката по Детска неврохирургия по отношение на майката.

Агенция " Медицински контрол " стартира инспекция по случая, само че все още не са оповестени резултати от нея.

През септември някогашният към този момент консултант на министъра на отбранатаМустафа Еминбеше махленски от здравна сестра в " Пирогов " в корист със служебно състояние, откакто беше пристигнал за незабавна помощ на дребното си дете. На собствен ред Емин свидетелства, че е чакал 3,5 часа с детето си, до момента в който е трябвало да чака да извърнат внимание на случая.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР