Директорът на Parler Джон Мейц е бил отстранен от длъжност

...
Директорът на Parler Джон Мейц е бил отстранен от длъжност
Коментари Харесай

Уволниха шефа на консервативната социална мрежа Parler

Директорът на Parler Джон Мейц е бил отхвърлен от служба от управителния съвет на консервативната обществена мрежа, която е отстранена от интернет от средата на януари, съобщи Франс прес.

" На 29 януари 2021 година управителният съвет на Parler, следен от Ребака Мърсър, реши да приключи функционалностите ми на общоприет шеф ", сподели самият Мейц в известие до чиновниците си, оповестено от американската телевизия " Фокс бизнес ".

След размириците на 6 януари в Капитолия във Вашингтон, който бе щурмуван от поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп, Parler бе безусловно премахнат от огромните софтуерни компании, напомня Българска телеграфна агенция. Apple и Гугъл изтриха Parler от магазините си за приложения с претекста, че в обществената мрежа са отправяни апели към принуждение, без да бъдат изтрити от модераторите. След това Amazon отстрани Parler от сървърите си, с което бе изцяло спрян достъпът до обществената мрежа.

" През последните месеци се борих, макар непрекъснатата опозиция, за визията си за моя артикул и за дълбокото ми разбиране в свободата на словото ", сподели Мейц.

" Борих се в продължение на безкрайни часове и пробвах по всевъзможен начин да възстановя Parler, само че на този стадий бъдещето му не е в моите ръце ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР