Директорът на Организацията за атомна енергия на Иран Али Акбар

...
Директорът на Организацията за атомна енергия на Иран Али Акбар
Коментари Харесай

ЕС обеща да спаси ядрената сделка

Директорът на Организацията за атомна сила на Иран Али Акбар Салехи съобщи, че Европейски Съюз е заречен да избави нуклеарното съглашение, макар че Съединени американски щати взеха решение да изоставен договорката и да върнат глобите против Техеран, осведоми "Ройтерс ".

"Надяваме се, че напъните им ще се материализират...Действията на Съединени американски щати...показаха, че са несигурна страна при сключването на интернационалните съглашения ", сподели Салехи на конференция в Техеран с еврокомисаря по въпросите на енергетиката и климата Мигел Ариас Канете.

Канете, който дойде в иранската столица в петък вечерта за двудневна среща, увери Техеран, че Европейски Съюз желае да резервира комерсиалните си връзки с Ислямската република.

Изпратихме обръщение на нашите ирански другари, че до момента в който се придържат към съглашението, европейците ще извършват уговорките си, посочи Канете.

Ще се опитаме да засилим търговията, защото оказва доста позитивно въздействие върху иранската стопанска система, добави еврокомисарят.

Преди Европейски Съюз беше най-големият вносител на ирански нефт.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР