Директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Станислав Великов е разпоредил

...
Директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Станислав Великов е разпоредил
Коментари Харесай

Разследват инцидент с участието на пиян полицай в Троян

Директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Станислав Великов е разпоредил незабавна инспекция по отношение на пътен случай сред лек и товарен автомобил, станал рано тази заран в Троян, с присъединяване на чиновник на локалното Районно полицейско ръководство в Троян. Великов е изготвил и предложение до министъра на вътрешните работи за формиране на дисциплинарно произвеждане против служителя.

От пресцентъра на ОДМВР - Ловеч оповестиха, че при идване на полицейски патрул на мястото на случая са открити транспортните средства, както и 39-годишен чиновник на РУ-Троян във очевидно нетрезво положение. 41-годишния лидер на товарния автомобил е тестван с техническо средство, като тестът му е негативна.

За случая описа пострадалия. Той разгласява видео, на което се чува по какъв начин лидерът на лекия автомобил се пробва да убеди провокиралия пътния случай да не се обажда на полицията, а след идването на патрула от видеозаписа се чува: „ Снимам си го. Отказва да дава за алкохол, пийнал на мотика. Той сподели, че ще дава кръвна проба. Скача на пердах. Каратист се прави, рита ни. Бусът ми е строшен. Шефът ще ме изгони от работа. Ако е някой различен до момента да бяхте го закопчали триста пъти “.

От пресцентъра на ОДМВР – Ловеч прецизираха, че полицейският чиновник е отказал тест с дрегер и му е публикуван ваучър за здравно проучване. Съставен му е акт за нарушаване на ЗДвП, конфискувано му е свидетелството за ръководство на МПС и контролния ваучър.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР