Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните и бивш

...
Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните и бивш
Коментари Харесай

Прокуратурата: Бившият топ рефер Антон Генов „разчиствал” конкуренти на сина си

Директорът на Областната дирекция по сигурност на храните и някогашен интернационален футболен арбитър Антон Генов беше упрекнат в закононарушение по работа поради непозволени дейности против компании, които са съперници на сина му в областта на изкупуване на отработена лой за биогориво, оповестиха от държавното обвиняване.

При следствието е открито, че на 3 октомври 2016 година Генов е разпоредил да бъде тестван складът на сдружение в Нови Искър, като били конфискувани 8180 литра отработена лой и 39 броя неупотребявани бидони. От прокуратурата означават, че шефът дирекцията е превишил правата си, тъй като неговото ведомство няма право да се занимава с боклуци.

Според държавното обвиняване задачата на Генов е била да набави облаги за сдружение, в което по същото време работел синът му и което имало същия предмет на активност като проверяваното. Именно коли на тази компания превозили иззетата от Нови Искър лой в незнайна посока.

На 4 ноември м.г. Генов разпоредил инспекция при различен съперник на сина си – компания в Ботунец. До изземване обаче не се стигнало, тъй като сдружението подало сигнал в Агенцията по храните и тя спряла дейностите на ОДБХ-София.

Антон Генов ще дава отговор и за това, че през октомври м.г. принудил компания с задграничен притежател да не прави комерсиална активност в София. Става дума за компания, която още веднъж изкупува лой за биогориво.

Бившият арбитър е с мярка за неотклонение „ Гаранция” в размер на 5000 лева

Работата по случая продължава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР