Директорът на НЦОЗА проф. Пламен Димитров е кандидатурата на България

...
Директорът на НЦОЗА проф. Пламен Димитров е кандидатурата на България
Коментари Харесай

България предлага проф. Пламен Димитров за член Изпълнителния съвет на СЗО

Директорът на НЦОЗА проф. Пламен Димитров е кандидатурата на България за място в Изпълнителния съвет на СЗО. Това е предлагането на страната ни, обещано по време на присъединяване на зам.-министъра на опазването на здравето Катя Ивкова в 76-та сесия на Световната здравна асамблея, която се организира от 21 до 30 май т. година в Женева, Швейцария, заяви Министерство на здравеопазването.

Представянето беше осъществено със съдействието на Постоянното посланичество на Република България към Организация на обединените нации и другите интернационалните организации в Женева. Ивкова акцентира, че проф. доктор Пламен Димитров има нужната експертиза на национално, районно и световно равнище, а България е подготвена да продължи да надгражда приноса си за възстановяване на районното и световното здраве, като съставлява освен страната, само че и Европейския район в Изпълнителния съвет на СЗО.

От Министерство на здравеопазването акцентират, че през 2023 година се отбелязва 75-ата годишнина от основаването на Световната здравна организация и нейния принос за реализиране на по-добро здраве за всички на световно равнище, а България е измежду страните учредители на СЗО и през всичките години е благонадежден сътрудник в самодейностите за подсилване на районната и световната здравна архитектура.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР