Директорът на новините на bTV Венелин Петков и водещият на

...
Директорът на новините на bTV Венелин Петков и водещият на
Коментари Харесай

Венелин Петков и Антон Хекимян вече съдят Валери Симеонов

Директорът на новините на bTV Венелин Петков и водещият на утринния блок Антон Хекимян завеждат дело против водача на НФСБ и част от ръководещата дребна коалиция – Валери Симеонов. Самата bTV пък съди вестника на Делян Пеевски – " Телеграф " и притежателя на efbet Цветомир Найденов.
Това е втората серия от каузи, която медията завежда за " популяризирани погрешни, непроверени оскърбителен и обидни журналистически материали, в които се употребиха цитати или вметки по изказвания на ответника Цветомир Найденов, надграждаха се или се изопачаваха " по неин адрес, като първата серия бе против уеб страницата " Блиц " и отново против Найденов.
Телевизията е обект на офанзиви както от ръководещите, по този начин и от медиите на Пеевски, защото даде естрада на обвинения предприемач Васил Божков. Медията даже беше наричана " Божков ТВ " и определяна като поръчкова, а безпристрастността ѝ беше поставяна под подозрение. Студент към Симеонов: Вие сте прислужник на обществото, не то на вас  
" Това се отрази на положителното име, комерсиално добро име и затрудни контактите ни с нашите рекламодатели, продуценти, контрагенти и зрителска публика ", показват от bTV.
Петков и Хекимян съдят Симеонов, така при започване на февруари като ги назова " корумпирани " в народен ефир. Те предизвестиха, че ще го съдят, а bTV отбрани обективността си като медия и поддържа чиновниците си. Лидерът на НФСБ повтори и разви изказванията си за двамата публицисти и пред други медии, както и от трибуната на Народното събрание.
Според обвиняването дейностите му засягат директно и повреждат достойнството и достолепието на Петков и Хекимян. Това е пряк напън върху свободната публицистика и мощно отеква в обществото, което е прието и от разнообразни публични и професионални организации, показват от bTV. Симеонов нападна всеки публицист, отказал да му служи за мегафон
Делото против " Телеграф "
" Телеграф " е обвиняем поради серия от изявления в интервала май-юни, в които се приказва за връзки сред bTV, Божков, някогашния банкер и също обвинен у нас дезертьор в чужбина - Цветан Василев, съиздателя на " Икономедиа " Иво Прокопиев, и други.  
Вестникът твърди, че " bTV е оплетена в паяжината на Божков и БГ Мадоф (Цветан Василев, б.р.) " и написа за нерегламентирани връзки сред хазартния необут и шефа на медията Флориан Скала. Предаванията на малкия екран пък са посочени като образец за дезинформация и подправени вести.
Това е повлияло отрицателно на публицистите, опетнило е името на Флориан Скала и на марката bTV и е отблъснало нейни сътрудници и рекламодатели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР