Директорът на НОИ - Силистра Милен Пенчев остава на своята

...
Директорът на НОИ - Силистра Милен Пенчев остава на своята
Коментари Харесай

Милен Пенчев остава шеф на НОИ-Силистра, докато е под домашен арест

Директорът на Национален осигурителен институт - Силистра Милен Пенчев остава на своята служба .

Спецсъдът отхвърли да в профил от служба шефа на Национален осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев , който е упрекнат за издаване на подправени документи за придобиване на оптимални пенсии, оповестиха от Спецсъда.

Според обвиняването, високите пенсии били добивани против 10 000 лв. .

Решението на съда не е дефинитивно .

Специализираната прокуратура ще стачкува против отхвърли за отстраняването на Милен Пенчев от служба. Делото в Апелативния Специализиран углавен съд ще се гледа на 23 април 2019 година

Според съда Пенчев не може да попречи на следствието или да повлияе на очевидци, защото е под домакински арест .

Магистратите отстраниха от служба Стоянка Симеонова, която е шеф отдел " Пенсии " в Национален осигурителен институт Силистра.

Симеонова е на независимост под парична гаранция от 7 000 лв. . Въпреки че е в отпуск по болест, съгласно спецсъда Симеонова може да влияе върху следствието и разкриването на истината .

Според събраните все още доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Пенчев и Симеонова са съпричастни към повдигнатите им обвинявания , твърдят съдиите. Те са упрекнати за присъединяване в незаконна група и непозволено разпределяне на оптимални пенсии в Силистра посредством подправени документи.

Припомняме, на 8 март спецпрокуратурата и ГДБОП тършуваха в София и Силистра против злоупотреби с издаване на ТЕЛК решения и източване на Национален осигурителен институт.

След това разпитаха към 10 души, като за разпит бе отведен и шефът на клона на Национален осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев.

Според финансовия министър Владислав Горанов от Национален осигурителен институт са източени милиони. Бившият обществен министър Иван Нейков пък дефинира аферата в НОИ-Силитра като закононарушение на белите якички.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР