Директорът на Националната следствена служба (НСС) и заместник-главен прокурор Борислав

...
Директорът на Националната следствена служба (НСС) и заместник-главен прокурор Борислав
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Бях подведен от думите на главния прокурор

Директорът на Националната следствена работа (НСС) и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов разгласи в позиция до Българска телеграфна агенция, че е бил измамен от думи на основния прокурор Иван Гешев незабавно след случая на 1 май, че се тормози за децата си.

По-рано през днешния ден министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев внесе изясненост от трибуната на Народно събрание, а след това и на брифинг - Гешев е пътувал самичък.

Втората политическа мощ ПП-ДБ пък изиска оставката Сарафов, обвинявайки го в неистина и заблуждение на българската общност. В отговора той декларира, че няма да подава оставка, ще продължи да работи.

" Съзнавайки интереса на българската общност към казуса с гърмежа до колата на основния прокурор, бих желал да дам разяснение, с цел да спомогна за прекратяване на операциите по тематиката. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май наоколо до местопроизшествието, а точно: „ единствено една случайност е избавила, както основният прокурор и фамилията му, по този начин и редица инцидентни хора “, са произнесени, защото аз самият съм бил измамен от думите на господин Гешев, че се тормози за децата си. "

Сарафов декларира, че съжалява, в случай че е внесъл комплициране, че фамилията на основния прокурор е пътувало с него, като прецизира, че тази информация не е била изнесена първо от него.

" Впрочем, в случай че наблюдавате медийното отразяване на случая, ще обърнете внимание, че на идващия ден - 2 май, пред постройката на Министерския съвет давам отговор правилно на въпроса: „ Кой е бил в автомобила с основния прокурор “, добавя шефът на следствието.

" Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм стеснен експерт и не искам да бъда разменна монета в политическите „ смешки и закачки “, показва в своята позиция Борислав Сарафов.

Той дава да се разбере, че няма да подаде оставка:

“България е правова страна и не ми е ясно, по какъв начин представител на законодателната власт, може да желае оставката на магистрат от самостоятелната правосъдна власт, защото противоположното не си го разрешава никой мой сътрудник ".

Уверявам българската общност, че както аз, по този начин и моите сътрудници, ще продължим да изпълняваме своите служебни отговорности обективно, професионално и независимо – само съгласно обстоятелствата и закона ”, приключва позицията си Сарафов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР