Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и зам.-главен прокурор Борислав

...
Директорът на Националната следствена служба (НСлС) и зам.-главен прокурор Борислав
Коментари Харесай

Сарафов с остра позиция след разпоредената от прокуратурата проверка срещу него

Директорът на Националната следствена работа (НСлС) и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов се обърна към зам.-главния прокурор Даниела Машева по отношение на нейната заповед, с която разпорежда проверка на активността на Сарафов по административното и организационно управление на Национална следствена служба от 1 януари 2022 година

" Моментът за възлагане на посочената проверка съответствува с обществените офанзиви на основният прокурор господин Иван Гешев против мен. Това, както и неналичието на естествена служебна връзка с Вас, ме предизвика намерено да задам въпроси ", декларира той.

" Вие сама ли решихте да назначите тази проверка, или това ви беше разпоредено от намиращия се по това време в отпуск основен прокурор господин Иван Гешев? Какво Ви предизвика да назначите проверката точно в този миг, имайки поради, че съм административен началник на Национална следствена служба към този момент шеста година и административната ми активност в никакъв случай не е представлявала интерес за управлението на прокуратурата? Очевидно става въпрос за неочаквана и тематична проверка, а не такава, залегнала в проекта за проверки на Прокуратура на Република България – в този смисъл има ли сигнали от магистрати и чиновници от Национална следствена служба против работата ми като шеф на службата? ", пита той.

" Разпоредената от Вас точно в този миг проверка оставя в мен дълбокото разбиране, че върху ми се упражнява неприемлив длъжностен напън поради изразената от мен кардинална позиция, очевидно засегнала мощно личността на господин Гешев. Считам за безусловно неприемливо да употребявате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите дейности и в отбрана на персоналните му ползи ", декларира той.

" Държа да уточня, че нямам никакви терзания за активността си като административен началник на Национална следствена служба, респ. от предстоящите констатации на ревизиращия екип. Напротив, надълбоко съм уверен, че Национална следствена служба е правилно и честно управлявана, само че паника в мен буди откритата преднамереност по отношение на момента, определен за такава инспекция ", разяснява Сарафов.

Той продължава с думите, че " дейностите Ви в този случай, както и методът и моментът, в който са подхванати, ясно демонстрират на всички прокурори и следователи в страната, а и на цялата общност, че господин Гешев е подготвен да употребява Вас и Прокуратурата на Република България като инструмент в опит да се разправи с неуместните му ".

" Очаквам Вашите отговори! Дължите ги не толкоз на мен, колкото на всички сътрудници прокурори и следователи, както и на цялото българско общество ", моли още Сарафов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР