Директорът на Националната полиция главен комисар Станимир Станев съобщи, че

...
Директорът на Националната полиция главен комисар Станимир Станев съобщи, че
Коментари Харесай

Пътниците в изгорелия на АМ Струма автобус били албанци, водачите - македонци

Директорът на Националната полиция основен комисар Станимир Станев заяви, че единствено двамата на авариралия на автомагистрала " Струма " рейс са били със северномакедонско поданство, а пасажерите са албанци, съобщи БНР.

" Автобусът е пътувал от границата с Турция към границата със Северна Македония. Последователно е минал през три автомагистрали - " Марица ", " Тракия " и " Струма ". По първични данни в рейса са пътували 52 души, в това число водачите ", сподели основен комисар Станев.

Трагедията стана на 31-ия километър на автомагистрала " Струма " малко след 2 ч. тази нощ, покрай разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири рейса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се възпламенява. 45 са починалите, измежду тях 12 са деца. Според първична информация причина да не могат да се спасят хората е това, че рейсът се е преобърнал. Седем души са в " Пирогов ", без заплаха за живота.

Автобусът в началото е блъснал мантинела, която лимитира уголемение, предопределено за краткотрайна спирка на транспортни средства, от дясната страна на платното. От удара с транспортното средство са отнесени десетки метри от нея. След това рейсът се е блъснал в насрещната ограничаваща мантинела, която разделя двете платна - в посока към Благоевград и в посока към София. Именно там е спрял.

По пътното платно има части от структурата му, които са се отчупили след първия удар в дясната мантинела.

И сега асфалтът е влажен, не се вижда спирачен път.

" Обикновено пътните произшествия не са единствено разследване от самата пътна инфраструктура ". Това съобщи пред Нова телевизия някогашният шеф на АПИ Олег Асенов. По думите му би трябвало да се ревизира в какъв брой часа рейсът е влезнал в България и да се пресметна с каква скорост се е движел.

" Това е рейс, минал 350 километра за по-малко от 4 часа. И да не сме огромни математици, отново можем да преценим каква е междинната скорост на рейса, през нощта, при усложнена от дъжда конюнктура ", добави Асенов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР