Директорът на Национален парк Пирин Валери Мечев също е бил

...
Директорът на Национален парк Пирин Валери Мечев също е бил
Коментари Харесай

Служебният екоминистър уволни и директора на Национален парк Пирин

Директорът на " Национален парк Пирин " Валери Мечев също е бил уволнен от поста по заповед на служебния министър на околната среда и водите д-р инж. Росица Карамфилова. Това излиза наяве от обява на Мечев в профила му във Фейсбук.

" За седем месеца още веднъж бях шеф на Национален парк Пирин. Много се колебаех дали да се върна на поста,които заемах преди девет години. Не скърбя, въпреки да знаех, че ще бъде за малко ", написа към този момент някогашният шеф.

Той благодари на хората, с които е имал опцията да работи в миналите 7 седем месеца.

" Благодарен съм на хората, които ми гласоподаваха доверие, на хората, с които работихме с поредност и мисъл, осъзнавайки, че да има национални паркове и да се опазва, да се запази това благосъстояние е задача за всеки от нас. Това е идея за бъдещето ни, за тези, които ще бъдат и на следващия ден ", отбелязва Валери Мечев.

На поста шеф той е назначен през март 2022 година от министър Борислав Сандов и поема ръководството на парка със поръчка да бъде балансьор сред всички ползватели и изпълнителната власт в полза на хората и природата.



" Пирин не е просто предпазена територия. Пирин е идея за едно съхранено бъдеще. С връщането ми на поста шеф на ДНП " Пирин " поемам отговорността да пазя публичния интерес съгласно законите, регулиращи ръководството на предпазената територия " - декларира Валери Мечев, представен от Министерство на околната среда и водите, който е изпълнявал длъжността и в интервала 2011-2013 година

До момента съответни аргументи за освобождението му не са посочени.

Малко по-рано стана ясно, че и шефът на дирекция " Национален парк Рила " Владимир Милушев е бил уволнен от д-р инж. Росица Карамфилова. По думите на Милушев аргументите, които от Министерство на околната среда и водите са показали за освобождението му са " пропуски в контролната активност, неефективно справяне със служебните отговорности, липса на съгласуваност ".

Колеги и другари на Милушев коментираха, че са разочаровани, и дефинираха действието на Министерство на околната среда и водите като " неприличен и безочлив акт ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР