Директорът на Народния театър Иван Вазов“ Васил Василев е оспорил

...
Директорът на Народния театър Иван Вазов“ Васил Василев е оспорил
Коментари Харесай

Скандалите в Народния театър продължават с пълна сила

Директорът на Народния спектакъл " Иван Вазов “ Васил Василев е оспорил документа на Териториална експертна лекарска комисия (ТЕЛК) за Валери Йорданов.

Това се ожали самият артист в писмо до министъра на културата и ръководителя на Съюза на артистите.

" Някой от вас дали е чувал сходна история - за шеф, който оспорва ТЕЛК-а на служителя си, стремейки се да го изкара " неспособен “ за специалността, която упражнява сполучливо? Вчера получих " Становище от НЕЛК " към мен, към господин Васил Василев и към Българския съд.

Вчера разбрах, че шефът на НТ " Иван Вазов " и неговите адвокати са поискали експертиза на моя ТЕЛК, пледирайки, че " нямам право да работя по специалността си ", сиреч - не съм бил кадърен за специалността артист, която правя от 1996 година насам?!? Добре... давам отговор " в кратце “, (неудобно ми е да ползвам своето CV) “, написа Валери Йорданов. Той счита, че с този си акт на деяние Василев е опитал да отнеме специалността, същността и веруюто му, както и правото му на работа.

" Опитахте се да ме унищожите - и като човек, и като персона и като актьор, и се опитахте да го извършите " вечно “ - или най-малко до края на дните ми. Г-н Василев, в действителност - брутално прекалихте “, добави артистът. Той за следващ път насочи покана към шефа си за обществен дебат по тематиката лице в лице.

Народният спектакъл незабавно реагира на писмото и пусна своята позиция, в която го назовава следващ опит за операция на публичното мнение: " Самият господин Йорданов със свое писмо до шефа на Народния спектакъл е отправил искане да не взе участие в спектакъла " Големанов “, акцентирайки, че е належащо да му бъдат обезпечени характерни условия на труд. В качеството си на чиновник в Народен спектакъл " Иван Вазов “ господин Валери Йорданов е показал на работодателя Експертно решение, издадено от ТЕЛК, с посочен по-висок % краткотрайна нетрудоспособност, в което е отразено, че лицето може да работи по индустриална характерност, само че при съблюдаване на избраните му от комисията противопоказни условия на труд.

В Картата за оценка на риска на работното място за длъжността " артист “, направена от СТМ " Н. И. Пирогов “ за Народен спектакъл " Иван Вазов “, е посочено: " Вид заплаха - нервно-психическо напрежение и пренапрежение; Следствие от заплахата - нервно-вегетативни и соматични прояви на стрес; Степен на риска - II “.

Противоречието в горните три точки е повода посоченото експертно решение да бъде обжалвано в период пред НЕЛК - т.е. поради съществуването на неразбираеми, непълни и спорни констатации на ТЕЛК, включително следва ли по-висок % краткотрайна нетрудоспособност да се отрази на бъдещото осъществяване на трудовите отговорности на служителя или не, написа " Телеграф ".

Категорично в жалбата няма изложени изказвания, че господин Валери Йорданов е неспособен за специалността " артист “, както и че същият няма право да работи по специалността си “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР