Директорът на НАП Галя Димитрова не сте я виждали пред

...
Директорът на НАП Галя Димитрова не сте я виждали пред
Коментари Харесай

Защо шефката на НАП мълчи за хакерския Чернобил? В отпуск е...

Директорът на Национална агенция за приходите Галя Димитрова не сте я виждали пред камерите, тъй като е в заплатен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре. Тя е извънредно добър експерт, на който вярвам за всичко останало, с изключение на за осведомителната сигурност. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов, представен от БГНЕС.

Горанов напомни, че е упълномощил на държавното сдружение „ Информационно обслужване “ да извърши одит на системите на Национална агенция за приходите и разбор на сигурността им, с цел да се предотврати възможен нов информативен пробив.

Според него не е обикновено дълго време да не са били извършани инспекции на системите за осведомителна сигурност на приходната администрация.

„ Тепърва ще откриваме какви тъкмо и на кого са пропуските “, увери Горанов.

 „ В годините сме вложили в нова техника и уреди, само че както се споделя, като се обърне каруцата, пътища доста “, уточни той.

Финансовият министър акцентира, че даже човек да е подал декларацията си към Национална агенция за приходите в книжен вид, неговите персонални данни са трансформирани в електронен вид.

„ Данните, които се съхраняват, са за разбор на икономическото положение на данъчно-задължените лица и за контролните дейности, които прави Национална агенция за приходите. Няма по какъв начин една приходна администрация да не разполага с тези данни и то в електронен тип “, изясни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР