Директорът на "Морска администрация" к.д.п. Венцислав Иванов даде брифинг след

...
Директорът на "Морска администрация" к.д.п. Венцислав Иванов даде брифинг след
Коментари Харесай

Тревожни новини след огледа на "Вера Су" ВИДЕО

Директорът на "Морска администрация " к.д.п. Венцислав Иванов даде брифинг след направения през днешния ден водолазен оглед на "Вера Су ".

Машинното поделение е запълнено с вода и корпусът на кораба е злепоставен. Причината са вратите, които не са с задоволително положително уплътнение. Така плавателният съд се счита за потопен, осведоми Българска национална телевизия.

Корабът е в заседнало устойчиво положение, което не разрешава той да се пречупи. Няма по какъв начин и да потъне повече, защото напълно лежащ на дъното.

Необходимите документи не са били конфискувани от водолазите, защото ситуацията не е разрешавала. При първа опция ще бъде изкарано всичко, належащо на прокуратурата.

Видеоматериалите и фотосите, направени от водолазите, ще бъдат прегледани на следващия ден. От управляващите чакат корабособственика да разгласи, че или изоставя кораба, или ще продължи да прави някаква активност по извличането му като потънало имущество.

Има опция да се отворят люковите закрития, с цел да бъде разтоварен товарът, само че интервенцията ще бъде доста комплицирана.

"С корабособственика нещата са по-сложни, защото връзката ни е комплицирана, също така има правна част, която "Морска администрация " не може да покрие сама ", сподели капитанът.

Ще бъдат взети проби както от водата, по този начин и от товара, защото има подозрения, че в азотния тор има и други субстанции, които могат да провокират замърсяване. Ще се проверява дали институциите са реагирали в точния момент и съответно на обстановката.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР